Antony Burgmans wordt president-commissaris AkzoNobel

Antony Burgmans wordt president-commissaris AkzoNobel

06-02-2014 Als de aandeelhouders het goedkeuren, wordt Antony Burgmans voorzitter van de raad van commissarissen. Hij volgt dan Karel Vuursteen op.

Tijdens de AVA op 29 april wordt Antony Burgmans voorgedragen voor herbenoeming, na het bereiken van het einde van zijn tweede termijn. Verder wil de raad van commissarissen van AkzoNobel Burgmans benoemen tot voorzitter als opvolger van Karel Vuursteen.

Afscheid Vuursteen
Vuursteen die vanaf 2009 voorzitter was van de RvC, neemt afscheid vanwege het voltooien van drie volledige ambtstermijnen sinds zijn toetreding in 2002.

Top-100 Commissarissen
Burgmans staat op de 3e plaats in de Management Scope Top-100 Commissarissen 2014. De voorzitterspositie bij AkzoNobel geeft weer een extra punt. 

 

Afscheid
Peter Ellwood treedt af na zes jaar lid te zijn geweest van de raad van commissarissen. Voorzitter Karel Vuursteen bedankt Ellwood in het persbericht voor de waardevolle bijdrage die hij de afgelopen zes jaar heeft geleverd aan het bestuursbeleid.

Oud-BP bestuurder Byron Grote
Byron Grote zal Ellwood opvolgen. Grote was van 2000 tot 2013 lid van de raad van bestuur van BP plc, waar hij aan het hoofd stond van de petrochemische activiteiten voordat hij benoemd werd tot CFO. De heer Grote vervult op dit moment de functie van niet-uitvoerend bestuurder bij Unilever, waar hij voorzitter is van het Audit Committee.

Lees verder
> Interview met Antony Burgmans

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook