Baptiest Coopmans wordt CEO van fusiebedrijf Ziggo

Datum: 30-06-2014

Baptiest Coopmans wordt CEO van fusiebedrijf Ziggo

Als de overname van Ziggo door Liberty Global doorgaat en Ziggo en UPC Nederland fuseren, wordt Baptiest Coopmans de CEO van het fusiebedrijf.

Op 26 juni 2014 deed Liberty Global, moedermaatschappij van UPC, een bod op de aandelen van Ziggo van 35,64 euro per aandeel. Aandeelhouders kunnen hun stukken van 2 juli tot 10 september 2014 aanmelden. De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) van Ziggo komt op 26 augustus bijeen. Ook de Europese Commissie moet nog goedkeuring geven. Als alles doorgaat wordt Baptiest Coopmans de nieuwe CEO van het fusiebedrijf Ziggo.


In the best interest
De raad van bestuur en raad van commissarissen, waarvan de leden 1,14 miljoen aandelen bezitten (of 0,6%) stemmen in met het bod. Zij vinden de prijs 'fair' en de fusie 'in the best interest' van de beide bedrijven, Ziggo en UPC Nederland.


 


 

Baptiest Coopmans CEO
Liberty Global laat weten dat Baptiest Coopmans (sinds mei 2013 CEO UPC Nederland) de CEO wordt van het fusiebedrijf Ziggo. Bert Groenewegen is nu CFO van Ziggo en wordt voorgedragen voor dezelfde positie in het nieuwe bedrijf.


Afscheid
Hendrik de Groot (CCO) en Paul Hendriks (CTO) leggen op dat moment hun functie neer. Over de invulling van die posities is nog niets bekendgemaakt.


Raad van commissarissen
Voor de Raad van Commissarissen worden voorgedragen de onafhankelijke leden Rob Ruijter en Huub Willems, alsmede Diederik Karsten, Ritchy Drost en Jim Ryan.


Lees verder
> Interview met Ziggo-CFO Bert Groenewegen

Baptiest Coopmans

  • Commissaris VodafoneZiggo
  • SVP Technology Operations Europe Liberty Global
  • Voorzitter Raad van Toezicht TU Eindhoven
  • VodafoneZiggo
  • Raad van Bestuur
  • Commissarissen
Diederik Karsten Commissaris (voorzitter)
Charles Bracken Commissaris
Baptiest Coopmans Commissaris
Nick Read Commissaris
Warren Finegold Commissaris
Ahmed Essam Commissaris
Huub Willems Commissaris
Carla Mahieu Commissaris