Bas Burger gepromoveerd tot BT President Global Commerce

Datum: 03-12-2010

Bas Burger gepromoveerd tot BT President Global Commerce

Bas Burger is door BT Group benoemd tot President Global Commerce. Zijn vorige functie als CEO BT Benelux wordt per 1 januari 2011 overgenomen door Edwin Hageman.

Na een MBA opleiding aan de Universiteit van Bradford, begon Bas Burger zijn carrière bij software leverancier Fifth Generation Systems in Engeland. Daar was hij tot 1993 werkzaam als sales & marketing manager Europa.

Bus Burger KPN

In 1994 maakte Bas Burger de overstap naar KPN, waar hij als account manager van Heineken aan de slag ging. Bij het telecombedrijf wist Burger zijn loopbaan verder uit te bouwen naar CEO van KPN Entercom Solution.

Overname Getronics
Het noodlijdende Getronics werd in 2007 overgenomen door KPN. Daarna was Burger nog twee jaar in dienst bij de ICT-dienstverlener, tot hij in 2008 zijn baan verruilde voor CEO BT Benelux.
BT & Telfort
De keuze voor BT Group, het voormalige British Telecom, sloot goed aan op het CV van Burger. Zo had het telecombedrijf al nauwe banden met KPN, dat in 2005 Telfort overnam van BT.

BT President Golbal Commerce

In zijn nieuwe functie als BT President Global Commerce, krijgt Bas Burger de leiding over een internationale organisatie met klanten die wereldwijd actief zijn in de logistieke-, producerende- en farmaceutische sector.

CEO BT Global Services
In een toelichting zegt Jeff Kelly, CEO van BT Global Services: 'Bas Burger heeft daadkrachtig leiderschap getoond sinds zijn toetreding tot BT'. 'Ik kijk ernaar uit om nog nauwer met hem samen te werken in ons Global Leadership Team', aldus Kelly, aan wie Bas Burger zal rapporteren.

Lees ook:
> Biografie Bas Burger, BT president Global Commerce
> Biografie Edwin Hageman, CEO BT Benelux
> Biografie Ben Verwaayen, oud CEO BT
> Interview met Ben Verwaayen, CEO Alcatel-Lucent
Ben Verwaayen treedt af bij British Telecom als CEO