Carla Mahieu vertrekt als chro bij Aegon

Carla Mahieu vertrekt als chro bij Aegon

24-03-2021 Carla Mahieu heeft besloten haar functie als chief human resources officer van Aegon per 1 juni 2021 neer te leggen. Dat maakt het bedrijf op 24 maart 2021 bekend.

In 2010 trad Carla Mahieu in dienst bij Aegon als chief HR officer, en werd in 2016 lid van de management board. Voor Mahieu bij Aegon aan de slag ging, vervulde zij diverse HR-functies bij Shell en Philips. Na ruim tien jaar neemt zij afscheid van haar functie bij Aegon om een nieuwe fase in haar carrière in te gaan. Zo maakte DSM vorig jaar en Arcadis eerder deze maand bekend Carla Mahieu voor te willen dragen als commissaris. Mahieu is reeds commissaris bij VodafoneZiggo.

Lard Friese, ceo van Aegon, bedankt Carla Mahieu namens de hele organisatie voor haar waardevolle bijdrage en wenst haar het allerbeste voor de toekomst. Friese: ‘Als eerste chief HR officer voor Aegon wereldwijd heeft Carla Mahieu een professionele en goed functionerende HR-functie binnen de hele onderneming neergezet. Zij heeft een centrale rol gespeeld bij het op de strategische agenda zetten van mens en organisatie.’

Het proces om een opvolger te vinden is in volle gang. Aegon laat in het persbericht weten verdere mededelingen hierover te doen wanneer dat passend is.

Interview met Carla Mahieu

Menselijk kapitaal, uitgedrukt in big data

Menselijk kapitaal, uitgedrukt in big data

06-09-2018 Data over de inzetbaarheid van medewerkers vinden steeds vaker hun weg naar de bestuurskamer. De juiste workforce is immers van grote invloed op het succes van de onderneming. Drie experts discussiëren over de juiste mensen op de juiste plaats in snel transformerende organisaties. ‘De veranderingen van de komende vijf jaar zullen veel meer impact hebben dan die van de afgelopen tien jaar.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook