Caroline Princen benoemd in RvT UMC Utrecht

Caroline Princen benoemd in RvT UMC Utrecht

14-03-2014 Caroline Princen is per 1 maart 2014 benoemd in de raad van toezicht van het UMC Utrecht. Ook Peter Leijh is benoemd tot lid van de RvT.  

Caroline Princen is sinds april 2010 lid van de raad van bestuur van ABN Amro. Princen is tevens als bestuurslid verbonden aan het VU Alzheimer Centrum en had tot 1 januari 2014 zitting in de raad van toezicht van de Universiteit Utrecht. 

Loopbaan Princen
Zij begon in 1992 als adviseur bij YDL Management Consultants, waar zij in 1996 partner werd en in 2001 managing partner. In 2005 werd zij benoemd tot algemeen directeur van Nedstaal.
 

Top-50 Corporate Vrouwen
Vorig jaar stond Princen op de 34e plaats in de Top-50 Corporate Vrouwen. Met haar vertrek bij de UU en toetreden bij UMC zal zij ongeveer op dezelfde plaats staan.

Achtergrond geneeskunde
De benoeming van Peter Leijh gaat in per 1 juni 2014 en sluit aan op de datum van zijn terugtreding uit de raad van bestuur van het LUMC. Hij is sinds 1993 lid van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Leijh heeft een achtergrond in de scheikunde en de geneeskunde.

Omvang RvT
De twee benoemingen brengen de raad van toezicht van het UMC Utrecht op de volle sterkte van zeven personen.

Lees verder
> Discussie met Caroline Princen over duurzaam leiderschap

 

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook