Nieuwe commissaris APG Groep

Nieuwe commissaris APG Groep

29-06-2023 APG Groep heeft aangekondigd dat Constant Korthout is benoemd tot lid van de raad van commissarissen van APG Groep. Hij zal de functie van voorzitter van de audit- en riskcommissie bekleden. Korthout zal op 1 augustus aantreden en volgt Claudia Zuiderwijk op, van wie de tweede termijn dit jaar afloopt. Zijn benoeming geldt voor een periode van vier jaar.

Met meer dan 35 jaar ervaring in de financiële sector, heeft Constant Korthout uitgebreide loopbaan. Tot 2022 was hij chief financial and risk officer bij de vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen. Daarvoor bekleedde hij diverse functies bij de internationale vermogensbeheerder Robeco, waaronder die van chief financial officer en lid van de raad van bestuur. Op dit moment is hij interim-cfo bij NWB Bank en bekleedt hij toezichthoudende functies bij Knab, de ANWB en het Dijklander ziekenhuis.

Korthout heeft een diploma in Finance and Investments behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft gewerkt bij ABN Bank (een voorloper van ABN AMRO) en KPMG. Hij heeft tijdens zijn carrière diverse opleidingen gevolgd, waaronder aan het IMD in Lausanne, Nyenrode Business University en INSEAD in Fontainebleau.

Peter Bommel, voorzitter van de raad van commissarissen APG Groep: “Met Constant Korthout verwelkomen we een zeer ervaren en deskundig lid binnen de raad van commissarissen. Hij heeft in zijn loopbaan uitgebreide kennis opgedaan op het gebied van financiële dienstverlening, vermogensbeheer en finance en risk. We kijken uit naar een plezierige samenwerking. Tegelijkertijd maak ik van de gelegenheid gebruik om Claudia Zuiderwijk zeer hartelijk te danken voor haar waardevolle inzet en haar gewaardeerde bijdrage gedurende de afgelopen acht jaar”.

Vanaf 1 augustus 2023 zal de raad van commissarissen van APG Groep als volgt samengesteld zijn: Peter Bommel (voorzitter), Constant Korthout, José Meijer, Sarah Russell en Dick van Well.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook