Dirk Jan van den Berg commissaris bij FMO

Dirk Jan van den Berg commissaris bij FMO

30-09-2016 Van den Berg is sinds 27 september 2016 lid van de Raad van Commissarissen van FMO. Dat maakte de ontwikkelingsbank op 30 september 2016 bekend.

Dirk Jan van den Berg is voorzitter van de Raad van Bestuur van Sanquin Bloedvoorziening. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van Gasunie. Daarvoor was hij voorzitter van het College van Bestuur van de TU Delft.

Ervaring
Dirk Jan van den Berg maakte carrière in de diplomatie. Zo was hij Permanent Vertegenwoordiger bij de VN in New York en Nederlands ambassadeur in China en Mongolië. Daarvoor was hij secretaris-generaal van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Jean Frijns, president-commissaris van FMO, zegt dat FMO goed van deze unieke combinatie van kennis en vaardigheden kan profiteren, zeker op het gebied van overheidsrelaties, corporate public affairs en buitenlands beleid.

Interview met Dirk Jan van den Berg

Dirk Jan van den Berg: 'Een staatsdeelneming is net als elk ander bedrijf'

Dirk Jan van den Berg: 'Een staatsdeelneming is net als elk ander bedrijf'

14-04-2021 Hij is commissaris van Gasunie, ontwikkelingsbank FMO en luchtvaartmaatschappij Air France-KLM: drie ondernemingen waarin de Nederlandse overheid als aandeelhouder een meer of minder groot belang heeft. Ze worden niettemin ‘gewoon bestuurd als elk ander bedrijf’, aldus Dirk Jan van den Berg. ‘Je kunt een bedrijf niet runnen als je voortdurend in je mail moet kijken wat er nu weer uit Den Haag komt.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook