Bestuurswissel binnen DSM

Bestuurswissel binnen DSM

02-12-2019 DSM heeft bekendgemaakt dat ceo Feike Sijbesma (foto) in februari 2020 zijn functie neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze.

Feike Sijbesma is al sinds 2000 lid van de raad van bestuur, en sinds 2007 ceo van het chemiebedrijf. Hij is momenteel ook toezichthouder bij De Nederlandsche Bank en Unilever. Aangegeven wordt dat Sijbesma nieuwe bezigheden en rollen later bekend zal maken.

Sijbesma blijft tot 15 februari 2020 aan als ceo, maar blijft tot 1 mei 2020 actief binnen het bedrijf om een soepele overgang te verzorgen. Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze volgen Sijbesma op als co-ceo's. Zij zijn momenteel respectievelijk cfo en coo en blijven deze rollen vervullen, naast hun nieuwe functie van co-ceo.

Geraldine Matchett is sinds december 2014 cfo van DSM. Zij was daarvoor werkzaam bij SGS Group. Dimitri de Vreeze is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van DSM, maar is hier al werkzaam sinds 1990. De keuze voor twee ceo's komt voort uit de lange geschiedenis van samenwerking tussen de Matchett en De Vreeze, die nauwgezet is gevolgd door de raad van commissarissen. DSM verwacht dat die samenwerking naar verwachting voor een sterke basis voor verdere winstgevende groei zorgt.

Meer over Feike Sijbesma

Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

26-03-2020 Op 26 maart 2020 is bekendgemaakt dat Feike Sijbesma is gevraagd om tijdelijk op te treden als speciaal gezant voor diverse aspecten rondom de coronacrisis.

Twee nieuwe commissarissen Philips

Twee nieuwe commissarissen Philips

17-12-2019 Philips heeft bekendgemaakt Feike Sijbesma (foto) en Peter Löscher te willen benoemen tot leden van de raad van commissarissen.

Interview met Feike Sijbesma

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

04-10-2018 Lifescienceconcern DSM en zuivelonderneming FrieslandCampina zijn klant en leverancier, maar bovenal partners in duurzame groei. Ceo’s Feike Sijbesma en Hein Schumacher over verantwoorde productie en consumptie: ‘We zijn voorbij de vraag of je bij de buren voor een paar cent minder kunt inkopen, maar werken nauw samen aan nieuwe producten en concepten.’ En: ‘Soms is het duwen en trekken.’

Duurzaam, sociaal, maatschappelijk: Feike Sijbesma

Duurzaam, sociaal, maatschappelijk: Feike Sijbesma

14-09-2017 De ceo van DSM wil de wereld verbeteren en maakt daartoe keuzes die niet altijd bijdragen of soms zelfs ten koste gaan van de winst. Die altruïstische houding levert het concern de eerste Management Scope Corporate Impact Award op.

'Fair disclosure is een absolute must'

'Fair disclosure is een absolute must'

12-09-2016 ‘Het is van groot belang het langetermijndenken in investeringsbeslissingen verder te ontwikkelen’, zegt Feike Sijbesma. Aandeelhouders en concerns moeten elkaar prikkelen tot nieuwe inzichten.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook