Bestuurswissel binnen DSM

Bestuurswissel binnen DSM

02-12-2019 DSM heeft bekendgemaakt dat ceo Feike Sijbesma (foto) in februari 2020 zijn functie neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze.

Feike Sijbesma is al sinds 2000 lid van de raad van bestuur, en sinds 2007 ceo van het chemiebedrijf. Hij is momenteel ook toezichthouder bij De Nederlandsche Bank en Unilever. Aangegeven wordt dat Sijbesma nieuwe bezigheden en rollen later bekend zal maken.

Sijbesma blijft tot 15 februari 2020 aan als ceo, maar blijft tot 1 mei 2020 actief binnen het bedrijf om een soepele overgang te verzorgen. Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze volgen Sijbesma op als co-ceo's. Zij zijn momenteel respectievelijk cfo en coo en blijven deze rollen vervullen, naast hun nieuwe functie van co-ceo.

Geraldine Matchett is sinds december 2014 cfo van DSM. Zij was daarvoor werkzaam bij SGS Group. Dimitri de Vreeze is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van DSM, maar is hier al werkzaam sinds 1990. De keuze voor twee ceo's komt voort uit de lange geschiedenis van samenwerking tussen de Matchett en De Vreeze, die nauwgezet is gevolgd door de raad van commissarissen. DSM verwacht dat die samenwerking naar verwachting voor een sterke basis voor verdere winstgevende groei zorgt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook