DSM wint Management Scope Corporate Impact Award

13-09-2017

DSM wint Management Scope Corporate Impact Award

DSM is de nummer één in de Management Scope Corporate Impact Index, en wint daarmee de Management Scope Corporate Impact Award. De Award werd door Peter Blom, ceo van Triodos Bank, overhandigd aan DSM-ceo Feike Sijbesma tijdens een event ter ere van het twintigjarig bestaan van Management Scope.

De Management Scope Corporate Impact Index is voor Management Scope opgesteld door het Impact Centre Erasmus, Accenture Strategy en Sustainalytics. De Index meet maatschappelijke impact van Nederlands honderd grootste bedrijven langs vijf pijlers: goed bestuur, financiële gezondheid, duurzaamheid, relatie met de buitenwereld en goed werkgeverschap.

DSM is de eerste winnaar van de Award, Management Scope zal de Index jaarlijks gaan publiceren, en de Award dus ook jaarlijks uitreiken. Bekijk hier de gehele Management Scope Corporate Impact Index.

Meer over Feike Sijbesma

Twee nieuwe commissarissen Philips

Twee nieuwe commissarissen Philips

Philips heeft bekendgemaakt Feike Sijbesma (foto) en Peter Löscher te willen benoemen tot leden van de raad van commissarissen.

Bestuurswissel binnen DSM

Bestuurswissel binnen DSM

DSM heeft bekendgemaakt dat ceo Feike Sijbesma (foto) in februari 2020 zijn functie neerlegt. Hij wordt opgevolgd door Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze.

Interview met Feike Sijbesma

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Lifescienceconcern DSM en zuivelonderneming FrieslandCampina zijn klant en leverancier, maar bovenal partners in duurzame groei. Ceo’s Feike Sijbesma en Hein Schumacher over verantwoorde productie en consumptie: ‘We zijn voorbij de vraag of je bij de buren voor een paar cent minder kunt inkopen, maar werken nauw samen aan nieuwe producten en concepten.’ En: ‘Soms is het duwen en trekken.’

Duurzaam, sociaal, maatschappelijk: Feike Sijbesma

Duurzaam, sociaal, maatschappelijk: Feike Sijbesma

De ceo van DSM wil de wereld verbeteren en maakt daartoe keuzes die niet altijd bijdragen of soms zelfs ten koste gaan van de winst. Die altruïstische houding levert het concern de eerste Management Scope Corporate Impact Award op.

'Fair disclosure is een absolute must'

'Fair disclosure is een absolute must'

‘Het is van groot belang het langetermijndenken in investeringsbeslissingen verder te ontwikkelen’, zegt Feike Sijbesma. Aandeelhouders en concerns moeten elkaar prikkelen tot nieuwe inzichten.

Feike Sijbesma wil meer marktgerichtheid bij DSM

Feike Sijbesma wil meer marktgerichtheid bij DSM

Bijna geruisloos transformeerde DSM de afgelopen jaren van een bedrijf in bulkchemie tot een vooraanstaande speler in gespecialiseerde producten. Feike Sijbesma trad in mei 2007 aan als het nieuwe boegbeeld. De volgende stap is meer marktgerichtheid.

Feike Sijbesma

  • list-arrow CEO DSM
  • list-arrow Non-executive director Unilever
  • list-arrow Commissaris De Nederlandsche Bank
  • list-arrow Voorzitter High Level Leadership Forum on Competitiveness and Carbon Pricing en Champion van de Carbon Pricing Leadership Coalition (CPLC)
  • list-arrow Global Climate Leader Wereldbank Groep
  • list-arrow Lid Global CEO Council Chinese People's Association for Friendship with Foreign Countries (CPAFFC)
  • list-arrow Lid raad van toezicht World Economic Forum
  • list-arrow Member Lead Group UN-Scaling Up Nutrition (SUN) / co-chair SUN-Business Network
Profiel Feike Sijbesma
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 11. Feike Sijbesma >
Bekijke de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook