Commissaris Frans Koffrie vertrekt bij Wessanen

Commissaris Frans Koffrie vertrekt bij Wessanen

24-01-2014 De grootste aandeelhouder van Wessanen, Delta Partners, is niet bereid om haar steun voor de benoeming van Koffrie als chairman te geven.

Eind november maakte Wessanen bekend de bestuursstructuur om te willen zetten naar een one-tier board. Frans Koffrie zou daarin zitting nemen als chairman. 24 januari zouden de wijzigingen worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

Geen steun voor Koffrie
Omdat de grootste aandeelhouder van Wessanen, Delta Partners, niet bereid is om haar steun voor de benoeming van Koffrie als chairman te geven, heeft Koffrie besloten om zijn kandidatuur voor de functie van niet-uitvoerend bestuurder in te trekken. Hij stapt per direct op.

Beslissing one-tier uitgesteld
Op de bijzondere aandeelhoudersvergadering van vandaag zou ook de verandering van de bestuursstructuur naar een one-tier board in stemming worden gebracht. Dat punt is van de agenda gehaald en daarover wordt op de AVA op 16 april besloten.

Benoeming CEO Barnouin
De benoeming van Christophe Barnouin als CEO blijft op de agenda van de BAVA vandaag. De two-tier bestuursstructuur zal ten minste blijven bestaan tot de komende AVA in april.

Ander leiderschap
De termijn van Piet Hein Merckens als CEO bij Wessanen loopt af in april 2014. De raad van commissarissen maakte in november bekend hem niet voor herbenoeming voor te dragen omdat het bedrijf toe is aan ander leiderschap.

Van Oers president-commissaris
Om de continuïteit in de raad van commissarissen te waarborgen, zal Frank van Oers lid en voorzitter van de raad van commissarissen worden.

Lees verder
> Interview met Piet Hein Merckens

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook