Gerard Kleisterlee wordt president-commissaris ASML

Gerard Kleisterlee wordt president-commissaris ASML

05-02-2016 Kleisterlee wordt benoemd als president-commissaris bij ASML. Hiermee volgt hij Arthur van der Poel op.

Opvolger
De benoeming van Gerard Kleisterlee als voorzitter van de Raad van Commissarissen van ASML zal effectief worden na de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 29 april 2016. De huidige president-commissaris Arthur van der Poel zal per diezelfde datum aftreden. Van der Poel is sinds 2004 lid van de Raad van Commissarissen en vervult vanaf 2007 de functie van voorzitter.

Kleisterlee
Gerard Kleisterlee begon zijn loopbaan bij Philips en vervulde van 2001 tot 2011 de functie van CEO en Chairman bij het bedrijf. Kleisterlee is sinds 2015 lid van de Raad van Commissarissen bij ASML. Hiernaast is hij non-executive director bij Shell en non-executive chairman bij Vodafone.

Raad van Bestuur
Bestuursvoorzitter Peter Wennink van ASML bedankt Arthur van der Poel in een persbericht voor zijn inzet voor het bedrijf in de afgelopen twaalf jaar. Hiernaast zegt Wennink verheugd te zijn om Gerard Kleisterlee te mogen verwelkomen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. 'Zijn uitgebreide ervaring zal van onschatbare waarde zijn om ASML te helpen de ambitie na te streven om uit te groeien tot een bedrijf van 10 miljard euro in 2020', dus Wennink.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook