Gerard Penning nieuwe commissaris Alliander

Gerard Penning nieuwe commissaris Alliander

21-01-2021 Op 20 januari 2021 maakt Alliander bekend dat de aandeelhouders hebben ingestemd met de benoeming van Gerard Penning als lid van de raad van commissarissen. Met ingang van 1 februari 2021 wordt hij benoemd voor een periode van vier jaar.

Gerard Penning is met versterkt recht van aanbeveling van de ondernemingsraad door de raad van commissarissen van Alliander voorgedragen aan de aandeelhouders. Laatstgenoemden hebben ingestemd met de voordracht, waardoor Penning per 1 februari dit jaar commissaris bij Alliander is.

Gerard Penning begon in 1990 bij Shell zijn carrière, waar hij verschillende management en bestuurlijke posities vervulde op het gebied van marketing & sales, retail en human resource. Van 2013 tot 2020 was Penning executive vice president van HR downstream bij Shell. Sinds vorig jaar is hij chief human resources officer en lid van het executive committee van ABN Amro. Daarnaast is Penning sinds 2018 lid van de Administrative Board van Sustainable Energy for All (SEforALL). ‘Alliander speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Een maatschappelijke rol die vraagt om een goede samenwerking en om een cultuur die openstaat voor nieuwe en innovatieve oplossingen. Met mijn ervaring in de energiesector en specifiek op het terrein van human resources kijk ik ernaar uit om de raad van bestuur van Alliander te mogen ondersteunen en adviseren’, laat Penning weten.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Annemarie Jorritsma, laat weten zeer verheugd te zijn om Gerard Penning te verwelkomen in de raad. Jorritsma: ‘Met zijn ruime bestuurlijke ervaring en specifieke kennis op het gebied van human resources management en duurzame energievoorziening, kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan het toezicht van de raad van commissarissen op de activiteiten van Alliander.’

Gerard Penning treedt toe tot de auditcommissie. De vacature die Penning invult is in mei 2020 ontstaan na het vertrek van Govert Hamers. Met de aanstelling van Gerard Penning bestaat de raad van commissarissen per 1 februari 2021 uit voorzitter Annemarie Jorritsma, Bert Roetert, Frits Eulderink, Thessa Menssen en Gerard Penning.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook