Gerard van de Aast voorgedragen als commissaris KPN

Gerard van de Aast voorgedragen als commissaris KPN

12-01-2021 KPN maakt op 11 januari 2021 bekend Gerard van de Aast voor te dragen als lid van de raad van commissarissen. Zijn termijn van vier jaar zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april dit jaar ingaan.

De raad van commissarissen van KPN maakt bekend Gerard van de Aast voor te dragen als opvolger van Derk Haank. Haank treedt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april 2021 na zijn derde en laatste termijn af als commissaris van KPN. Op diezelfde dag zal Gerard van de Aast voorgedragen worden voor benoeming tot lid van de raad van commissarissen van KPN voor een termijn van vier jaar.

Gerard van de Aast heeft veel ervaring op bestuursniveau in verschillende sectoren in zowel Nederland als in het buitenland. Van de Aast was ceo bij RELX, VolkerWessels en Imtech. Momenteel is hij voorzitter van de raad van commissarissen van NS Groep, vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Signify en lid rvc van Witteveen+Bos, een advies- en ingenieursbureau.

Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen, kijkt ernaar uit om samen met Gerard van de Aast te werken aan het begeleiden van KPN op zijn weg naar groei op de lange termijn. Sickinghe: ‘Gerard van de Aast brengt een schat aan leiderschap en diverse branche-ervaring met zich mee. Hij zal Derk Haank opvolgen, die we bedanken voor zijn onschatbare bijdrage aan de koers en het succes van KPN tijdens zijn 12-jarige ambtstermijn als commissaris.’

Na een besluit van de aandeelhouders van KPN tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 14 april 2021 wordt de benoeming van kracht.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook