Hanne Buis chief projects & assets officer Royal Schiphol Group

Hanne Buis chief projects & assets officer Royal Schiphol Group

15-04-2020 Hanne Buis is per 1 juni 2020 benoemd als chief projects & assets officer (cpao) van Royal Schiphol Group. Op 15 april maakte Schiphol dit bekend.

Hanne Buis neemt naast haar nieuwe functie als chief project & assets officer ook zitting in het directieteam van Shiphol Group. Hiermee vervangt ze vertrekkend cco André van den Berg. Met ingang van 1 juni 2020 bestaat het directieteam naast Hanne Buis uit Dick Benschop (ceo), Jabine van der Meijs (cfo) en Birgit Otto (coo).

Door als chief projects & assets officer bij Schiphol aan de slag te gaan, zal Hanne Buis deel uitmaken van het directieteam. Buis zal afscheid nemen als algemeen directeur van Lelystad Airport, waar zij sinds 2017 invulling gaf aan de uitbreiding van de luchthaven. Daarvoor vervulde Buis al verschillende rollen bij Schiphol. Zo was ze business development manager, senior manager airside operations en director aviation marketing. Buis draagt met een gerust hart het stokje over aan het team van Lelystad waar ze ontzettend trots op is.

‘Op Lelystad Airport hebben we met collega’s en partners uit de regio iets moois opgebouwd. De luchthaven heeft nu een organisatie en infrastructuur die klaar zijn om vanaf november 2021 vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Toetreden tot de directie van de Schiphol Group is een prachtige uitdaging. Ik kijk ernaar uit mijn kennis en ervaring in te zetten om ook vanuit deze nieuwe rol bij te blijven dragen aan een sterke Nederlandse luchtvaart’, aldus Buis. 

Buis zal bij Lelystad Airport opgevolgd worden door Wilma van Dijk, die nu nog directeur safety, security en environment en dat ook deels blijft. Van Dijk deed eerder ervaring op in diverse directiefuncties waaronder als plaatsvervangend nationaal coördinator terrorismebestrijding & veiligheid.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook