Hanne Buis chief projects & assets officer Royal Schiphol Group

Hanne Buis chief projects & assets officer Royal Schiphol Group

15-04-2020 Hanne Buis is per 1 juni 2020 benoemd als chief projects & assets officer (cpao) van Royal Schiphol Group. Op 15 april maakte Schiphol dit bekend.

Hanne Buis neemt naast haar nieuwe functie als chief project & assets officer ook zitting in het directieteam van Shiphol Group. Hiermee vervangt ze vertrekkend cco André van den Berg. Met ingang van 1 juni 2020 bestaat het directieteam naast Hanne Buis uit Dick Benschop (ceo), Jabine van der Meijs (cfo) en Birgit Otto (coo).

Door als chief projects & assets officer bij Schiphol aan de slag te gaan, zal Hanne Buis deel uitmaken van het directieteam. Buis zal afscheid nemen als algemeen directeur van Lelystad Airport, waar zij sinds 2017 invulling gaf aan de uitbreiding van de luchthaven. Daarvoor vervulde Buis al verschillende rollen bij Schiphol. Zo was ze business development manager, senior manager airside operations en director aviation marketing. Buis draagt met een gerust hart het stokje over aan het team van Lelystad waar ze ontzettend trots op is.

‘Op Lelystad Airport hebben we met collega’s en partners uit de regio iets moois opgebouwd. De luchthaven heeft nu een organisatie en infrastructuur die klaar zijn om vanaf november 2021 vakantiegangers en commercieel vliegverkeer te ontvangen. Toetreden tot de directie van de Schiphol Group is een prachtige uitdaging. Ik kijk ernaar uit mijn kennis en ervaring in te zetten om ook vanuit deze nieuwe rol bij te blijven dragen aan een sterke Nederlandse luchtvaart’, aldus Buis. 

Buis zal bij Lelystad Airport opgevolgd worden door Wilma van Dijk, die nu nog directeur safety, security en environment en dat ook deels blijft. Van Dijk deed eerder ervaring op in diverse directiefuncties waaronder als plaatsvervangend nationaal coördinator terrorismebestrijding & veiligheid.

Meer over Hanne Buis

Top-100 Corporate Vrouwen nummer 95: Hanne Buis

Top-100 Corporate Vrouwen nummer 95: Hanne Buis

19-06-2019 Hanne Buis is de jongste vrouw in de Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen 2019. Zij is 42 jaar oud, en komt nieuw binnen op nummer 95.

Hanne Buis benoemd tot commissaris Stedin Groep

Hanne Buis benoemd tot commissaris Stedin Groep

21-09-2018 Hanne Buis is tijdens een algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de raad van commissarissen van netbeheerder Stedin. 

Interview met Hanne Buis

De nevenfunctie van Hanne Buis

De nevenfunctie van Hanne Buis

30-06-2021 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Hanne Buis is lid van de raad van bestuur van Royal Schiphol Group en commissaris bij Stedin, maar ook lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Bachvereniging.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook