Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

20-12-2018 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

De top-3 wordt vervolledigd door Ben Noteboom en Ben van der Veer.

Wijers, Noteboom en Van der Veer hebben commissariaten bij ING, Heineken, Vopak, Ahold Delhaize, Wolters Kluwer, Aegon en RELX: ofwel 7 van de 25 AEX-beursfondsen, die samen het boegbeeld van het Nederlandse bedrijfsleven vormen. Daarnaast zijn ze toezichthouder bij Het Concertgebouw (Hans Wijers), investeringsmaatschappij HAL Holding (Hans Wijers) en zuivelreus FrieslandCampina (Ben van der Veer).

De meest opvallende stijger in de lijst is Annet Aris, die van plek 28 naar plek 10 schiet, vooral dankzij een nieuw commissariaat bij uitzendconcern Randstad.

Wat zijn de belangrijkste trends? Net als vorige jaren neemt het aantal vrouwelijke commissarissen weer wat toe. Het zijn er nu 34 (was 32). Petri Hofsté, nummer 1 van de Top-100 Corporate Vrouwen, is ook de hoogst genoteerde vrouwelijke commissaris, op plek 4. Hofsté is onder andere president-commissaris bij verzekeraar Achmea.

Wat vooral ook opvalt: in dit tijdsgewricht waarin de meeste corporates zichzelf nadrukkelijk (digitaal) heruit dienen te vinden, wordt de commissaris in het grootbedrijf steeds ouder. En dat in die mate dat de gemiddelde leeftijd dit jaar overall met enkele maanden stijgt, tot boven 62 jaar.

U kunt hier onze volledige Management Scope Top-100 Commissarissen, en bijhorende artikelen vinden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook