Twee nieuwe commissarissen voor NSI

Twee nieuwe commissarissen voor NSI

22-03-2016 Nieuwe Steen Investments heeft bekend gemaakt dat Karin Koks (foto) en Harm Meijer zijn voorgedragen als nieuwe commissarissen.

Benoemingen
Over de voorgenomen benoemingen van Harm Meijer en Karin Koks tot nieuwe leden van de Raad van Commissarissen van Nieuwe Steen Investments zal op de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) op 29 april 2016 worden beslist.

Nieuwe commissarissen
Harm Meijer is medeoprichter van het beleggingsfonds ICAMAP, dat een belang van 5,3% in NSI houdt. Meijer heeft tussen 2000 en 2014 leiding gegeven aan de Real Estate Research afdelingen van JP Morgan en ABN Amro. Karin Koks beschikt volgens NSI over brede internationale ervaring in de bouw, projectontwikkeling, vastgoed- en vermogensbeheer en internationaal management. Koks is van 2005 tot 2014 werkzaam geweest bij de wereldwijd opererende vermogensbeheerder Aberdeen Asset Management.

Vrijgekomen posities
De posities binnen de Raad van Commissarissen komen vrij door het vertrek van Gerard de Greef en Henk Jan van den Bosch. De Greef zal volgens rooster op de AvA aftreden als commissaris en Van den Bosch zal later dit jaar aftreden in verband met het bereiken van het maximum aantal toegestane commissariaten.

Aftreden CEO
Naast de voorgenomen benoemingen heeft NSI tevens bekend gemaakt dat CEO Johan Buijs niet herbenoembaar zal zijn, wanneer zijn bestuurstermijn op 31 december 2016 afloopt. Op de komende AvA zal meer informatie worden verstrekt over de procedure voor de opvolging van Buijs. Daarnaast zal Anne de Jong, die sinds 1 mei 2015 de functie van Chief Investment Officer bij NSI vervult, op de AvA worden benoemd tot statutair directeur.

Lees verder
> Nieuwsbericht over het aftreden van CEO Johan Buijs
> Nieuwsbericht over de benoeming van Anne de Jong

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook