Harry Koorstra nieuwe commissaris DocData

Datum: 31-10-2012

Harry Koorstra nieuwe commissaris DocData

Harry Koorstra, voormalig CEO van PostNL, wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen van DocData. Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2013 zal hij worden voorgedragen. Koos de Vreeze en Aat Schouwenaar zullen dan aftreden.

Harry Koorstra stapte in april 2012 op bij PostNL wegens een verschil in inzicht met de Raad van Commissarissen over de behartiging van stakeholderbelangen. Hij werd opgevolgd door Herna Verhagen.


Raad van Commissarissen DocData
Koorstra zal bij DocData per 1 november 2012 aantreden als adviseur van de Raad van Commissarissen, waarmee hij zich tevens kan voorbereiden op zijn voorzitterschap. Hij neemt het voorzitterschap over van Koos de Vreeze, wiens benoemingstermijn eindigt.


Ook Aat Schouwenaar, vice-voorzitter van de RvC van DocData, treedt af wegens het bereiken van het einde van zijn termijn. Schouwenaar is commissaris bij meerdere organisaties, waaronder Brunel (voorzitter), Holland Casino en Stage Entertainment.

Hermans Holding
Harry Koorstra en vertrekkend voorzitter Koos de Vreeze kennen elkaar al langer. Zij zitten beide in de Raad van Commissarissen van Hermans Holding, eigenaar van onder andere Jamin en Music Store.