Jan Hommen verlaat ING per 1 oktober 2013

Datum: 22-02-2013

Jan Hommen verlaat ING per 1 oktober 2013

Jan Hommen treedt per 1 oktober 2013 af als CEO van ING. De zittingstermijn van Hommen loopt per 13 mei af, maar om zijn opvolger Ralph Hamers voldoende gelegenheid te geven zich in te werken, blijft Hommen tot 1 oktober 2013.

Jan Hommen wordt opgevolgd door Ralph Hamers, de huidige CEO van ING België. Hommen is vier jaar CEO geweest van ING. Hij zegt hier zelf over: 'Het is een eer om in deze bijzondere tijd voor zowel ING als de financiële sector CEO te zijn. Ik ben trots op wat we hebben bereikt in de afgelopen jaren voor ING, onze medewerkers en de consument. Ralph Hamers is een prima keuze om de kar te trekken bij de taken die ons nog liggen te wachten voor onze verzekerings- en bank business.'

Jeroen van der Veer, voorzitter van de raad van commissarissen, zegt over Jan Hommen: 'Jan Hommen heeft een bijzondere prestatie geleverd in de meest uitdagende periode van ING in de geschiedenis. Niet alleen is ING financieel sterker geworden, maar Hommen heeft er ook voor gezorgd dat de klant weer centraal staat.'


Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) zal Ralph Hamers als CEO worden voorgelegd en wordt ook de verlenging van het termijn van Jan Hommen besproken. ING heeft zo besloten om de opvolging van Jan Hommen zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Ralph Hamers is sinds 1991 in dienst van ING en heeft diverse functies in binnen- en buitenland vervuld binnen het concern. Hij wordt de jongste CEO in de geschiedenis van de bank. Momenteel is Hamers CEO van ING België.

Top 100 Commissarissen

Jan Hommen

  • Commissaris (voorzitter) VolkerWessels
  • Commissaris (vice-voorzitter) Ahold Delhaize
  • Commissaris (voorzitter) Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM)
  • Voorzitter Stichtingsbestuur Universiteit van Tilburg
  • Voorzitter Raad van Toezicht UWC Nederland