Jean Frijns vertrekt als commissaris bij Bouwinvest

Jean Frijns vertrekt als commissaris bij Bouwinvest

01-05-2013 Jean Frijns vertrekt als commissaris bij vermogensbeheerder Bouwinvest REIM. Jan van der Vlist volgt hem op per 1 mei 2013.

Jean Frijns, die sinds 15 februari 2007 deel uitmaakte van de RvC van Bouwinvest, treedt terug vanwege het aflopen van de vooraf vastgestelde termijn. 

Wet-Frijns
Frijns is onder meer president-commissaris bij FMO en commissaris bij Delta Lloyd en Kas Bank. De oud-hoogleraar beleggingsleer aan de Vrije Universiteit was tussen 2005 en 2009 voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code. Frijns is bovendien geestelijk vader van de ‘Wet-Frijns’ die op 1 juli 2013 van kracht wordt, die onder meer poogt een betere dialoog tussen aandeelhouders en bestuurders en commissarissen tot stand te brengen. Frijns staat op de 54e plaats van de Management Scope Top-100 Machtigste Commissarissen.

Opvolger van Frijns
Jan van der Vlist is de opvolger van Frijns bij Bouwinvest. Van der Vlist was onder meer directeur van NIBC Bank en directeur Structured Investments bij pensioenfonds PGGM.

Jacques van Ek
President-commissaris Jacques van Ek is blij met de komst van Van der Vlist. 'Hij brengt een schat aan kennis in door zijn ruime ervaring in zowel de pensioenwereld (PGGM) als in de beleggings- en vastgoedbranche.'

Lees verder
> Discussie met Jean Frijns over corporate governance

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook