Twee nieuwe commissarissen de Volksbank

Twee nieuwe commissarissen de Volksbank

21-09-2021 Op 20 september 2021 heeft de Volksbank bekendgemaakt om Jeanine Helthuis (foto) en Petra van Hoeken te benoemen tot lid van raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Jeanine Helthuis is voorgedragen met aanbeveling van de ondernemingsraad. Beide benoemingen zijn goedgekeurd door de toezichthouders.

Jeanine Helthuis is momenteel managing director bij advocatenbureau Van Doorne en vice-voorzitter van de rvc van ProRail. Daarnaast was ze tot 2021 actief als commissaris van Van Lanschot Kempen.
Helthuis heeft business administration gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit en bedrijfs-en vervoerseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze is haar loopbaan begonnen bij Nedlloyd en heeft verscheidene leidinggevende posities en senior managementfuncties bekleed bij onder meer PTT Post International en KPN. Daarna nam ze de rol van directeur marketing op zich bij Fortis Retail Bank en was ze van 2008 tot 2009 lid van raad van bestuur van Fortis Bank Nederland.
Naast lid van de rvc van de Volksbank wordt Jeanine Helthuis voorzitter van de mens & organisatie commissie en treedt zij toe als lid van de risk & compliance commissie.

Petra van Hoeken is voormalig chief risk officer bij onder andere Intertrust, Rabobank en NIBC. Van Hoeken heeft haar studie rechten afgerond aan de Universiteit van Leiden en heeft een jaar internationaal financieel recht gestudeerd aan de London University, King’s College. Ze beschikt over een uitgebreide bestuurlijke en bancaire ervaring bij zowel Nederlandse als internationale banken. Zo heeft ze onder meer van 1986 tot 2010 bij diverse branches van ABN Amro gewerkt (ABN Amro Spanje, Singapore en Frankfurt). Daarna is Van Hoeken actief geweest in verscheidene raden van commissarissen. Momenteel is ze onder andere commissaris van de Nederlandse Waterschapsbank en lid van de raad van bestuur bij het Oranje Fonds. Daarnaast is ze lid van de board of directors van Nordea.
Van Hoeken zal naast haar bijdrage als lid van de rvc van de Volksbank ook voorzitter worden van de risk & compliance commissie en toetreden als lid van de auditcommissie.

Gerard van Olphen, voorzitter van de rvc van de Volksbank licht toe: ‘Ik ben verheugd Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken in de rvc te verwelkomen en ik ben blij dat Jos van Lange de voorzittershamer van de audit commissie ter hand neemt. Met de komst van Jeanine Helthuis en Petra van Hoeken versterken we de rvc met ervaren commissarissen, waardoor we een evenwichtige en complementaire samenstelling waarborgen.’

De rvc van de Volksbank bestaat per heden uit Gerard van Olphen (voorzitter), Jeanine Helthuis, Petra van Hoeken, Aloys Kregting en Jos van Lange.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook