Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

04-02-2020 DPG Media Group, het moederbedrijf van DPG Media Nederland, kondigt op 28 januari 2020 aan dat Jeanine van der Vlist toetreedt als non-executive lid van de raad van bestuur, evenals Bernadette de Bethune. 

Van der Vlist en Bethune volgen Eric Verbeeck en Léon Seynave op, die beiden bijna twintig jaar lid waren van de raad van bestuur.

Jeanine Van der Vlist heeft een diploma in Information Technology gehaald, waarna zij verschillende directiefuncties heeft bekleed bij internationale technologiebedrijven als Dell en Nokia/Alcatel-Lucent. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Eurofiber, waar zij sinds 2019 chief commercial officer is.


De Bethune heeft, na het behalen van een diploma scheikunde en een doctoraat in biotechnologie, gewerkt bij het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid in Gasthuisberg aan de KU Leuven. Tien jaar later maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven, waar zij tot op heden Vandewiele finishing divison leidt, een dochteronderneming van Vandewiele Group.

Voorzitter van de raad van bestuur van DPG Media Group, Ludwig Criel, kijkt uit naar de samenwerking met Jeanine van der Vlist en Bernadette de Bethune. ‘Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardevolle verrijking betekenen voor onze Raad: Bernadette met haar jarenlange ervaring als ondernemer binnen de Vandewiele-groep, en Jeanine met haar rijke expertise, opgebouwd bij grote multinationale technologiebedrijven in Nederland. Daarnaast wil ik Eric en Léon oprecht danken voor hun jarenlange inzet en unieke bijdrage aan de uitbouw en de expansie van ons mediabedrijf’, aldus Criel.

De raad van bestuur van DPG Media Group bestaat naast Ludwig Criel, Jeanine van der Vlist en Bernadette de Bethune uit de ceo, secretaris-generaal en nog drie non-executive bestuurders.

Interview met Jeanine van der Vlist

Deze drie commissarissen willen de supply chain-transitie versnellen

Deze drie commissarissen willen de supply chain-transitie versnellen

14-12-2022 De supply chain staat meer dan ooit onder druk. Bedrijven worstelen met het beter en meer toekomstgericht organiseren van de keten. De raad van commissarissen heeft de schone taak daarbij te helpen. Aan onze rondetafel stellen we commissarissen de vraag: lukt dat een beetje? ‘De supply chain als concurrentiemiddel is een te beperkt beeld: leveranciers, partners en concurrenten moeten juist samen optrekken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook