Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

Jeanine van der Vlist lid raad van bestuur DPG Media Group

04-02-2020 DPG Media Group, het moederbedrijf van DPG Media Nederland, kondigt op 28 januari 2020 aan dat Jeanine van der Vlist toetreedt als non-executive lid van de raad van bestuur, evenals Bernadette de Bethune. 

Van der Vlist en Bethune volgen Eric Verbeeck en Léon Seynave op, die beiden bijna twintig jaar lid waren van de raad van bestuur.

Jeanine Van der Vlist heeft een diploma in Information Technology gehaald, waarna zij verschillende directiefuncties heeft bekleed bij internationale technologiebedrijven als Dell en Nokia/Alcatel-Lucent. Sinds 2015 is zij werkzaam bij Eurofiber, waar zij sinds 2019 chief commercial officer is.


De Bethune heeft, na het behalen van een diploma scheikunde en een doctoraat in biotechnologie, gewerkt bij het Centrum voor Menselijke Erfelijkheid in Gasthuisberg aan de KU Leuven. Tien jaar later maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven, waar zij tot op heden Vandewiele finishing divison leidt, een dochteronderneming van Vandewiele Group.

Voorzitter van de raad van bestuur van DPG Media Group, Ludwig Criel, kijkt uit naar de samenwerking met Jeanine van der Vlist en Bernadette de Bethune. ‘Ik ben ervan overtuigd dat zij een waardevolle verrijking betekenen voor onze Raad: Bernadette met haar jarenlange ervaring als ondernemer binnen de Vandewiele-groep, en Jeanine met haar rijke expertise, opgebouwd bij grote multinationale technologiebedrijven in Nederland. Daarnaast wil ik Eric en Léon oprecht danken voor hun jarenlange inzet en unieke bijdrage aan de uitbouw en de expansie van ons mediabedrijf’, aldus Criel.

De raad van bestuur van DPG Media Group bestaat naast Ludwig Criel, Jeanine van der Vlist en Bernadette de Bethune uit de ceo, secretaris-generaal en nog drie non-executive bestuurders.

Interview met Jeanine van der Vlist

Transfer talks

Transfer talks

17-05-2018 Niet ratio, maar buikgevoel blijkt de beste due diligence voor die aangeboden topfunctie bij een ander bedrijf. Drie overstappers over het telefoontje van de headhunter en hun onboarding daarna: ‘Tijdens mijn carrière heb ik één verkeerde keuze gemaakt en dat wilde ik niet nog een keer.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook