Johan van Hall vertrekt, ABN Amro maakt opvolger bekend

Johan van Hall vertrekt, ABN Amro maakt opvolger bekend

04-09-2017 Johan van Hall, vice-voorzitter van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer bij ABN Amro, zal per maart 2018 terugtreden. 

De Raad van Commissarissen heeft aangekondigd Christian Bornfeld te gaan aandragen als opvolger. Deze nominatie is onder voorbehoud van de goedkeuring van de toezichthouders en het advies van de Raad van Medewerkers.
Met ingang van 1 december 2017 komt de heer Bornfeld in dienst van ABN Amro, waarna hij per 1 maart 2018 wordt benoemd tot lid van de Executive Board en Chief Innovation & Technology Officer.

Christian Bornfeld is nu Chief Operating Officer Personal Banking bij Nordea.

Olga Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen, zegt over zijn benoeming het volgende: "De Raad van Commissarissen is verheugd met de nominatie van Christian Bornfeld. Hij heeft een sterke staat van dienst en uitgebreide ervaring in IT in de financiële sector. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor de benoeming als Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO. Omdat innovatie, technologie en digitalisering uiterst belangrijke speerpunten zijn van onze strategie, wordt de heer Bornfeld benoemd tot de Executive Board."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook