John Voppen nieuwe ceo ProRail

John Voppen nieuwe ceo ProRail

02-12-2019 ProRail heeft bekendgemaakt dat John Voppen per 1 december 2019 is benoemd tot ceo van de spoorbeheerder. 

John Voppen werkt sinds 2005 bij ProRail en werd in 2016 benoemd als chief operational officer en lid van de raad van bestuur van ProRail. Hij vervulde de functie van ceo al op interim-basis, na het vertrek van Pier Eringa.

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, zegt over de benoeming van Voppen het volgende: “Met John Voppen heeft ProRail niet alleen een topbestuurder in huis, maar ook eentje die ProRail en ons spoor al op z’n duimpje kent. De dagelijkse praktijk ziet en begrijpt hij als geen ander. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze belangrijke ervaring zich de komende jaren zal uitbetalen. Onder leiding van Voppen blijft ProRail de komende jaren onverminderd hard werken aan een uitstekend spoor voor het groeiende aantal reizigers en goederen.”

De functie van coo binnen de raad van bestuur wordt per 1 december bekleed door Ans Rietstra. Zij was de afgelopen jaren binnen ProRail als directeur Projecten verantwoordelijk voor verschillende grote projecten en stations, waaronder het laten rijden van steeds meer tienminutentreinen op de meest populaire stukken van het Nederlandse spoor. 

Interview met John Voppen

Rondetafel onboarding met Steven Clausing, Mario van Vliet en John Voppen

Rondetafel onboarding met Steven Clausing, Mario van Vliet en John Voppen

15-03-2018 Voor het eerst besturen: hoe voelt dat? Drie coo’s over hun onboarding, hun leerervaringen en hun eerste 100 dagen. ‘Op dag twee werd ik geconfronteerd met een crisis.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook