Just Eat Takeaway kondigt benoemingen aan

Just Eat Takeaway kondigt benoemingen aan

29-09-2022 Just Eat Takeaway.com heeft op 29 september nominaties bekendgemaakt. Andrew Kenny en Jörg Gerbig worden voorgedragen voor benoeming als leden van de raad van bestuur. Mieke De Schepper en Dick Boer worden voorgedragen voor benoeming als commissarissen.

Jörg Gerbig is al sinds 2014 coo van Just Eat Takeaway.com maar in mei 2022 werd zijn beoogde herbenoeming ingetrokken vanwege een formele klacht. Na onderzoek is gebleken dat Gerbig zijn functie als coo kan voortzetten. Hij wordt nu alsnog voorgedragen voor herbenoeming als statutair bestuurder.

Andrew Kenny wordt voorgedragen als chief commercial officer en lid van de raad van bestuur. Hij is al vijf jaar werkzaam bij Just Eat Takeaway.com, als managing director Just Eat United Kingdom en recent als interim coo. 

Het bedrijf maakt ook bekend commissarissen voor te dragen. Recent is besloten de raad van commissarissen uit te breiden van zeven naar acht leden.

Dick Boer wordt voorgedagen als commissaris, met de intentie hem te benoemen als voorzitter van de raad van commissarissen. Boer is momenteel non-executive director bij Nestlé en Shell en commissaris bij SHV Holdings.

Mieke De Schepper wordt ook voorgedragen als commissaris. Zij is momenteel chief commercial officer bij Trustpilot en commissaris bij Trivago.

Met deze benoemingen blijft er nog één vacature binnen de raad van commissarissen over. De raad van commissarissen van Just Eat Takeaway geeft aan voornemens te zijn deze vacature in te vullen met de benoeming van een vrouw. 

Alle benoemingen worden besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering, waarvan de datum nog bekendgemaakt wordt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook