Takeaway.com NV

Hier vindt u informatie over Takeaway.com NV en zijn functionarissen.

  • Beurscode: TKWY (Aex)
  • Takeaway is opgericht in 2000
  • Takeaway.com heeft meer dan 800 werknemers
  • Op 30 september 2016 ging Takeaway naar de beurs
  • Kantoorruimte: 1.300 m2

Over Takeaway.com

Takeaway.com is in Nederland bekend als Thuisbezord.nl. Het is een Nederlands bedrijf dat websites exploiteert voor het bestellen van maaltijden. Takeaway.com is opgericht in 2000 door Jitse Groen, die toen een 21-jarige student was. 

In 2007 startte het bedrijf met internationale expansie in Duitsland, België en Oostenrijk. Daarna volgden Denemarken en Frankrijk. 

Op 30 september 2016 ging Takeaway.com naar de beurs. Met de beursgang werd in eerste instantie €328 miljoen opgehaald.  In totaal zijn er 16.413.796 aandelen naar de beurs gebracht. Dit betreft ongeveer 38% van het totale aandelen kapitaal.
Het hoofdkantoor is sinds 2016 verhuisd van Utrecht naar Amsterdam.  De laatste paar jaren is het bedrijf hard gegroeid door zowel autonome groei als door overnames (zoals Lieferando.de en Just Eat Benelux). 


Takeaway.com heeft nu meerdere lokale merken die actief zijn in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Zwitserland, Denemarken, Luxemburg, Vietnam en Portugal.

Interviews Takeaway.com

Maurine Alma van Takeaway.com maakt tastbaar wat marketing bijdraagt

Maurine Alma van Takeaway.com maakt tastbaar wat marketing bijdraagt

Maaltijdbezorgplatform Takeaway.com groeit sterk dankzij forse investeringen in marketing. Chief marketing officer Maurine Alma is verantwoordelijk voor de marketingstrategie die zich richt op naamsbekendheid én een zeer soepele customer journey. ‘Onze klant heeft honger en wil zonder veel moeite een maaltijd laten bezorgen.’

facebook