Twee leden bestuur ASR vertrekken

Twee leden bestuur ASR vertrekken

19-11-2018 ASR Nederland heeft bekendgemaakt per 1 februari 2019 haar bestuursstructuur te wijzigen. Karin Bergstein (foto) en Michel Verwoest verlaten het bedrijf.

Met ingang van 1 februari 2019 zal de raad van bestuur van ASR uit drie leden bestaan, waaronder de ceo en cfo, en een nog te benoemen derde lid. Daarnaast gaat ASR een executive committee oprichten waarbinnen een aantal senior managers wordt benoemd.

Als gevolg van deze wijziging komen de bestaande coo-posities te vervallen en verlaten Karin Bergstein en Michel Verwoest het bedrijf. 

De twee directieleden waren al lange tijd lid van de raad van bestuur van ASR. Bergstein sinds 2011, Verwoest sinds 2012. 

In een persbericht bedankt Kick van der Pol, voorzitter van de raad van commissarissen van ASR, Karin Bergstein en Michel Verwoest voor hun inzet.

Jos Baeten
, ceo van ASR, zegt over de wijzigingen in de bestuursstructuur het volgende: 'Het is vooral de verdienste van Karin en Michel dat wij de afgelopen jaren goede senior managers aan ons hebben weten te binden en zij de kans hebben gekregen zich te ontwikkelen.'

Over de benoeming van een derde lid tot de raad van bestuur is nog niets bekend gemaakt.

Interview met Karin Bergstein

Karin Bergstein, Arjen Dorland en Lard Friese bekijken innovatie door een andere bril

Karin Bergstein, Arjen Dorland en Lard Friese bekijken innovatie door een andere bril

21-06-2018 We moeten technologie begrijpen om voldoende tegengas te kunnen geven aan de neiging innovatie steeds weer aan te vliegen vanuit diezelfde technologie, aldus twee ervaren bestuurders en dito commissaris aan deze rondetafel over transformatie in de bestuurskamer. ‘Luisteren en nieuwsgierigheid zijn kerncompetenties.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook