Genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

Genomineerden Koning Willem I Prijs bekendgemaakt

26-04-2016 Op 26 april 2016 zijn de genomineerden voor deze 'Oscars voor het Nederlandse bedrijfsleven' bekendgemaakt.

Genomineerden
De genomineerden voor de prestigieuze ondernemingsprijs Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf zijn Koninklijke Philips, Koninklijke Vopak en Koninklijke Zeelandia Groep. De winnaar zal worden bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in aanwezigheid van erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting Hare Majesteit Koningin Máxima op 26 mei 2016.

Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door een aantal organisaties, waaronder De Nederlandsche Bank, en kent prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. Het uitreiken van de Koning Willem I Prijs heeft als doel het wekken van belangstelling voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en het stimuleren van creatief en innovatief ondernemerschap.

Klaas Knot
Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Stichting, zijn de drie ondernemingen terecht genomineerd voor de prijs. 'De drie genomineerden zijn uitmuntende voorbeelden van Nederlandse ondernemingen die durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen tonen', aldus Knot.

Nederlandse economie
Het bestuur van de Koning Willem I Stichting laat weten dat de genomineerde ondernemingen op een prachtige manier bijdragen aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. 'Zo heeft Philips een aantal strategische beslissingen genomen o.a. met het oog op global development, investeerde Zeelandia Groep in 2015 in een moderne productiefaciliteit in Oekraïne ondanks de onzekere situatie in het land en zorgt Vopak voor een betrouwbare toevoer van producten die essentieel zijn voor het dagelijks leven waaronder olie, gas, chemie en biodiesel.'

Lees ook
> Interview met Klaas Knot over de KWI Prijs

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook