Havenbedrijf Rotterdam benoemt Koos Timmermans als nieuwe commissaris

Havenbedrijf Rotterdam benoemt Koos Timmermans als nieuwe commissaris

04-10-2021 Op 4 oktober 2021 heeft Havenbedrijf Rotterdam bekendgemaakt dat Koos Timmermans benoemd is tot nieuwe commissaris voor een termijn van vier jaar. Zijn voordracht is goedgekeurd door de aandeelhouders op voorstel van de raad van commissarissen. Per 1 oktober 2021 bekleedt Koos Timmermans zijn nieuwe functie.

Koos Timmermans is de voormalige cfo van ING Groep en vice-voorzitter van raad van bestuur van ING Bank. Momenteel is hij commissaris bij FMO en recentelijk is hij actief als commissaris bij PostNL.
Timmermans heeft economie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij heeft een ruime ervaring in de financiële sector en is zijn carrière begonnen bij ABN Amro. Van 1996 tot 2019 heeft hij diverse bestuurdersrollen vervuld bij ING Groep. Zo is hij onder meer actief geweest bij de Nederlandse bank. als head treasury verzekeringen, head corporate market risk management, cro en cfo.

Over zijn nieuwe aanstelling zegt Timmermans: ‘De uitdagingen waarvoor de haven zich gesteld ziet staan op het gebied van energietransitie en digitalisering zijn groot en complex. Ik ben vereerd om hier - als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam- een bijdrage aan te leveren.’
Miriam Maes, voorzitter van de rvc van Havenbedrijf Rotterdam licht verder toe: ‘We zijn zeer verheugd met de benoeming van Koos Timmermans. Zijn ervaring is van grote toegevoegde waarde voor de complexe projecten en investeringen van Havenbedrijf Rotterdam voor de verdere ontwikkeling van het havencomplex, met name in het kader van de energietransitie. We wensen Koos veel succes en plezier toe in deze nieuwe rol.’

Met de benoeming van Koos Timmermans bestaat de raad van commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam uit Miriam Maes (voorzitter), Wouter van Benten, Nynke Dalstra, Ruud Sondag en Koos Timmermans.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook