Bestuurslid Marjan Oudeman verlaat AkzoNobel

Bestuurslid Marjan Oudeman verlaat AkzoNobel

19-02-2013 AkzoNobel-bestuurslid Marjan Oudeman, verantwoordelijk voor Organizational Development and Human Resources, verlaat het concern eind juni 2013. Zij is benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

Marjan Oudeman maakt sinds 2010 deel uit van de raad van bestuur van AkzoNobel. Op 1 juli 2013 start zij in haar nieuwe functie als bestuursvoorzitter bij de Universiteit Utrecht waar zij Yvonne van Rooy opvolgt. Van Rooy vertrok eind 2012 naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Favoriete werkgever
Volgens het persbericht van AkzoNobel heeft Marjan Oudeman in haar functie gezorgd voor een grotere betrokkenheid van de medewerkers bij het concern. 'Door haar leiderschap is het bedrijf gestegen als favoriete werkgever. Bovendien heeft zij de interne organisatie wereldwijd verbeterd en gestroomlijnd.' AkzoNobel is nog bezig met het zoeken van een opvolger voor Oudeman.

Ton Büchner
De CEO van AkzoNobel, Ton Büchner, bedankt Oudeman: 'Ik wil Marjan, ook namens de raad van bestuur, bedanken voor haar uitstekende prestaties en voor haar zeer gewaardeerde bijdrage aan het concern. Wij wensen haar succes in heer nieuwe functie.'

Strategisch plan
De voorzitter van de raad van toezicht van de Universiteit Utrecht, Emmo Meijer, meldt in een persbericht verheugd te zijn met de komst van Oudeman: 'De ervaring, het gezag, het internationale netwerk en de bestuurlijke kracht van Marjan Oudeman, hebben we nodig voor de uitvoering van ons ambitieuze strategische plan.'

Oudeman staat op de Top-50 Machtigste Vrouwen 2012 van Management Scope op nummer 4. Na haar vertrek bij AkzoNobel, zal zij vermoedelijk dalen op de lijst. Oudeman is verder commissaris bij de NS en ABN Amro en lid van de board of directors bij Statoil.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook