Bestuurslid Marjan Oudeman verlaat AkzoNobel

19-02-2013

Bestuurslid Marjan Oudeman verlaat AkzoNobel

AkzoNobel-bestuurslid Marjan Oudeman, verantwoordelijk voor Organizational Development and Human Resources, verlaat het concern eind juni 2013. Zij is benoemd tot voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Utrecht.

Marjan Oudeman maakt sinds 2010 deel uit van de raad van bestuur van AkzoNobel. Op 1 juli 2013 start zij in haar nieuwe functie als bestuursvoorzitter bij de Universiteit Utrecht waar zij Yvonne van Rooy opvolgt. Van Rooy vertrok eind 2012 naar de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

Favoriete werkgever
Volgens het persbericht van AkzoNobel heeft Marjan Oudeman in haar functie gezorgd voor een grotere betrokkenheid van de medewerkers bij het concern. 'Door haar leiderschap is het bedrijf gestegen als favoriete werkgever. Bovendien heeft zij de interne organisatie wereldwijd verbeterd en gestroomlijnd.' AkzoNobel is nog bezig met het zoeken van een opvolger voor Oudeman.

Ton Büchner
De CEO van AkzoNobel, Ton Büchner, bedankt Oudeman: 'Ik wil Marjan, ook namens de raad van bestuur, bedanken voor haar uitstekende prestaties en voor haar zeer gewaardeerde bijdrage aan het concern. Wij wensen haar succes in heer nieuwe functie.'

Strategisch plan
De voorzitter van de raad van toezicht van de Universiteit Utrecht, Emmo Meijer, meldt in een persbericht verheugd te zijn met de komst van Oudeman: 'De ervaring, het gezag, het internationale netwerk en de bestuurlijke kracht van Marjan Oudeman, hebben we nodig voor de uitvoering van ons ambitieuze strategische plan.'

Oudeman staat op de Top-50 Machtigste Vrouwen 2012 van Management Scope op nummer 4. Na haar vertrek bij AkzoNobel, zal zij vermoedelijk dalen op de lijst. Oudeman is verder commissaris bij de NS en ABN Amro en lid van de board of directors bij Statoil.

Meer over Marjan Oudeman

Marjan Oudeman terug in de Top-3 Corporate Vrouwen

Marjan Oudeman terug in de Top-3 Corporate Vrouwen

Marjan Oudeman klimt in de Top-50 Corporate Vrouwen 2015 van de 36e naar de 3e plaats. In 2013 stond ze ook op die plaats.

Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

Marjan Oudeman commissaris Noors Statoil

Marjan Oudeman, lid van de raad van bestuur van Akzo Nobel, is voorgedragen als non executive board member van het Noorse oliebedrijf Statoil.


 

 

Interview met Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Marjan Oudeman is commissaris bij onder andere Aalberts Industries, maar ook voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

Steeds meer vrouwen vervullen internationale topfuncties. Hoe divers zijn de boards waarin zij zitting hebben en wat is de toegevoegde waarde van Nederlandse topvrouwen in het buitenland?

Marjan Oudeman: 'Het is alsof ik in een snoepwinkel rondloop'

Marjan Oudeman: 'Het is alsof ik in een snoepwinkel rondloop'

Marjan Oudeman maakte de overstap van bedrijfsleven naar Universiteit Utrecht en likkebaardt bij de potentie van de organisatie: ‘Ons imago blijft achter bij onze prestaties, dat wil ik veranderen.’

Marjan Oudeman

  • list-arrow Commissaris (vice-voorzitter) Aalberts N.V.
  • list-arrow Commissaris SHV Holdings
  • list-arrow Lid board of directors UPM-Kymmene Oyj, Finland
  • list-arrow Lid board of directors NLMK Group, Novolipetsk Steel, Rusland
  • list-arrow Commissaris Solvay SA, België
  • list-arrow Voorzitter raad van toezicht Ronald McDonald Kinderfonds
  • list-arrow Vice-voorzitter Raad van Toezicht Rijksmuseum
  • list-arrow Lid Raad van Toezicht Nationaal Comite 4 en 5 mei
Profiel Marjan Oudeman
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 30. Marjan Oudeman >
Bekijke de top-100 commmissarissen
Top-100 Corporate Vrouwen

Top 100 Corporate Vrouwen

  • 11. Marjan Oudeman >
Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook