Marjan Rintel nieuwe president-directeur NS

Marjan Rintel nieuwe president-directeur NS

23-06-2020 NS heeft op 23 juni bekendgemaakt dat Marjan Rintel per 1 oktober 2020 is benoemd als president-directeur van NS.

Marjan Rintel, momenteel directeur operatie en lid van de raad van bestuur, is sinds november 2014 werkzaam bij NS. Zij is momenteel verantwoordelijk voor alle operationele vervoers- en onderhoudsactiviteiten in Nederland. Zij is op voordracht van de raad van commissarissen benoemd door Wopke Hoekstra, minister van Financiën.

Rintel volgt Roger van Boxtel op, wiens termijn na een verlenging van een jaar afloopt in augustus. Van Boxtel blijft aan tot 30 september 2020 voor een goede overdracht. Gerard van de Aast, voorzitter raad van commissarissen, is Van Boxtel dankbaar. ‘Roger van Boxtel heeft NS niet alleen door een turbulente tijd geleid, maar ook weer op de kaart gezet als een betrouwbare mobiliteitspartner. Van Boxtel was een boegbeeld van NS’, aldus Van de Aast, die blij is met de Marjan Rintel als opvolger. ‘Met Marjan van Rintel kiest NS voor een bestuurder die het bedrijf, haar medewerkers en de reizigers tot in de haarvaten kent. Met haar energie heeft ze NS de afgelopen jaren naar uitstekende operationele resultaten geleid.’

‘Ik heb een sterk geloof in de missie van NS om Nederland bereikbaar te houden voor iedereen. Ik realiseer me dat we door de huidige crisis in hele andere tijden zitten, dat motiveert mij extra om te werken met energie en passie aan de grote maatschappelijk bijdrage die NS voor Nederland levert. We staan voor grote uitdagingen op het gebied van onder andere mobiliteit, woningbouw, duurzaamheid en leefbaarheid. Ik kijk ernaar uit om in de rol van president-directeur samen met mijn NS collega’s een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze vraagstukken’, laat een trotse Marjan Rintel weten. 

De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de voordracht van Marjan Rintel.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook