Onrust beurzen: Nederlandse topmannen houden het hoofd koel

Onrust beurzen: Nederlandse topmannen houden het hoofd koel

12-08-2011 Uit een rondgang van het NRC blijkt dat de top van het Nederlandse bedrijfsleven het hoofd koel weet te houden, ondanks de onrust op de Europese beurzen.

Door de uitbreiding van de Europese en Amerikaanse schuldenproblematiek zagen pensioenfondsen als ABP, PME en PMT deze week hun dekkingsgraden dalen tot onder de 100 procent.

Pensioenfondsen
Het cijfer geeft de verhouding tussen het vermogen van een pensioenfonds en de toekomstige financiële verplichtingen weer. Deze verhouding mag wettelijk niet onder de 105 procent komen.

Martin van Rijn
Ook financiële instellingen als SNS Bank, ING en Aegon, zagen hun aandelen flink kelderen. Toch lijkt er geen sprake te zijn van paniek onder Nederlandse topmannen van banken en verzekeraars. ‘De verloven zijn niet ingetrokken’, aldus Martin van Rijn, CEO van PGGM.

Niek Hoek
Topman Niek Hoek van Delta Lloyd wil niet spreken van business as usual, maar ziet weinig onvoorziene ontwikkelingen op de markt. ‘Hier zeilen we ook wel weer doorheen', aldus Hoek in de NRC.

Alex Wynaendts
Ook Topman Alexander Wynaendts van Aegon bleef donderdag optimistisch na de presentatie van de tweede kwartaalcijfers van 2011. ‘We staan er veel beter voor dan bij de crisis van 2008’.

Zwakke dollar
Mede door een zwakke dollar daalde de nettowinst van Aegon in deze periode met 2 procent tot 404 miljoen euro en verloor de verzekeraar gister 9 procent van zijn beurswaarde.

Lees ook:
> CV Martin van Rijn, CEO PGGM
> CV Niek Hoek, bestuursvoorzitter Delta Lloyd
> CV Alexander Wynaendts, CEO Aegon
> ING CEO Jan Hommen vreest voor gevolgen afwaardering VS
> Trichet: ECB blijft staatsobligaties kopen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook