Martin van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht van AFM

Martin van Rijn nieuwe voorzitter raad van toezicht van AFM

07-02-2019 Martin van Rijn is benoemd als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Martin van Rijn is sinds 1 februari 2018 lid van de raad van toezicht van de AFM. Hij is door de minister van Financiën benoemd per 24 mei 2019 voor een periode van vier jaar.

Hij volgt hiermee Paul Rosenmöller op, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor de Eerste Kamer en naar verwachting met ingang van 27 mei 2019 toetreedt tot de Senaat. Hij treedt daarom per 24 mei 2019 terug.

"We zullen de uitstekende samenwerking met Paul nog enkele maanden voortzetten, alvorens we hem een inspirerende toekomst als senator toewensen", aldus AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven. "Tegelijkertijd verwelkomt het bestuur de benoeming van Martin als nieuwe voorzitter. Zijn komst vorig jaar heeft de raad verder versterkt en we kijken uit naar de samenwerking vanuit zijn nieuwe rol."

Ook is Wendy de Jong benoemd tot nieuw lid van de raad van toezicht. Zij start met ingang van 15 februari in haar nieuwe rol.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook