Maurice Oostendorp nieuwe CFO SNS Reaal

01-02-2013

Maurice Oostendorp nieuwe CFO SNS Reaal

Maurice Oostendorp zal per 1 februari 2013 in dienst treden als CFO bij SNS Reaal. Door zijn acceptatie van deze functie, komt zijn functie als CFO van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ per direct te vervallen.

Dit maakt Coöperatie VGZ vandaag bekend. De nationalisatie SNS Reaal zorgde voor het aftreden van CEO Ronald Latenstein van Voorst en CFRO Ference Lamp. Door SNS Reaal is een dringend beroep gedaan op Maurice Oostendorp om als CFO in dienst te treden bij de bank.

Oostendorp heeft zijn nieuwe functie aanvaard en zal per direct aftreden als CFO van zorgverzekeraar VGZ.
De raad van commissarissen van VGZ zal zo snel mogelijk een nieuwe bestuurder voor de financiële portefeuille aanstellen.

De huidige bestuursvoorzitter van VGZ Martin Duvivier zal per 1 april zijn functie overdragen aan de huidige vicevoorzitter Rob Hillebrand. Door de onvoorziene ontwikkelingen zal de heer Duvivier echter wel aanblijven binnen de raad van bestuur zolang VGZ dit nodig acht om de bestuurlijke continuïteit te waarborgen.

Lees ook:
> Toezicht in 2020 volgens Maurice Oostendorp
> Interview Ronald Latenstein van Voorst

Meer over Maurice Oostendorp

De Volksbank winnaar Corporate Impact Award 2018

De Volksbank winnaar Corporate Impact Award 2018

Vandaag is voor het tweede opeenvolgende jaar de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. Lijstaanvoerder van deze editie is de Volksbank.

Toezicht in 2020 volgens Maurice Oostendorp

Toezicht in 2020 volgens Maurice Oostendorp

Maurice Oostendorp, CFO en commissaris, geeft zijn visie op het commissariaat in 2020. 'In een moderne relatie tussen de raad van commissarissen en het bestuur durven we het eerder te onderkennen als de fit met de commissaris er niet meer is.'

Interview met Maurice Oostendorp

Volksbank-CEO Maurice Oostendorp is bankier nieuwe stijl

Volksbank-CEO Maurice Oostendorp is bankier nieuwe stijl

Gedeelde waarden en vertrouwen vormen het hart van het businessmodel van de Volksbank, lijstaanvoerder van de Management Scope Corporate Impact Index 2018. Ceo Maurice Oostendorp over bankieren met de menselijke maat. ‘Wij geloven in een andere bankierrelatie.’

UVIT CFO Maurice Oostendorp: Laten we terugkeren naar de inhoud

UVIT CFO Maurice Oostendorp: Laten we terugkeren naar de inhoud

Commissarissen moeten hun rol als kritisch klankbord weer zwaarder aanzetten, aldus Maurice Oostendorp, CFO van UVIT. Een moderne relatie met het bestuur kenmerkt zich door dialectiek, spanning en inhoudelijke scherpte.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook