Mel Kroon treedt af als ceo van TenneT

Mel Kroon treedt af als ceo van TenneT

09-01-2018 Mel Kroon treedt na zestien jaar jaar af als ceo van TenneT. De raad van commissarissen van TenneT is begonnen met de zoektocht naar een opvolger.

Mel Kroon treedt in de tweede helft van 2018 af als ceo van TenneT. Kroon is sinds 2002 ceo en voorzitter van de raad van bestuur. 

Over zijn aftreden zegt hij het volgende: ‘Ik heb het altijd als een voorrecht en genoegen ervaren om bij TenneT te werken. In 2018 vieren we het twintigjarig bestaan van onze onderneming en dit leek mij een goed moment om het roer over te dragen. TenneT gaat een mooie toekomst tegemoet met uitdagingen bij de verdere integratie van de Europese elektriciteitsmarkten, de digitalisering van het elektriciteitssysteem en de noodzakelijke uitbreiding van de infrastructuur om enorme hoeveelheden duurzame elektriciteit te kunnen verwerken. Ik ben verheugd dat de raad van commissarissen voldoende tijd neemt om een geschikte opvolger te vinden en een soepele overgang te waarborgen.’


De raad van commissarissen is begonnen met de zoektocht naar een opvolger. Tot dit proces afgerond is, blijft Mel Kroon zijn functie vervullen. 

Meer over Mel Kroon

Wijzigingen in bestuur en commissarissen Eneco

Wijzigingen in bestuur en commissarissen Eneco

25-03-2020 Op 25 maart werd bekend dat de overname van Eneco door het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power is afgerond. Met het afronden van de overname wijzigt per direct de samenstelling van zowel de raad van bestuur als raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook