NS benoemt Merel van Vroonhoven als lid directie

NS benoemt Merel van Vroonhoven als lid directie

06-05-2009 Merel van Vroonhoven zal per 1 augustus 2009 in dienst treden bij de Nederlandse Spoorwegen als lid van de directie. Dit meldt de NS vandaag in een persbericht.

Van Vroonhoven neemt in de directie plaats naast CEO Bert Meerstadt en CFO Marcel Niggebrugge. Zij vervult hiermee de lege plek die ontstond na het terugtreden van topman Aad Veenman.

Ambities
Van Vroonhoven heeft geen bestuurlijke ervaring in de transportsector, Hans Zwarts, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van de Nederlandse Spoorwegen, vindt dat geen bezwaar:"Wij menen dat Merel van Vroonhoven, met haar internationale business en investment ervaring, een waardevolle bijdrage kan leveren aan de ambities van NS en we zien uit naar haar komst."

Merel van Vroonhoven studeerde bouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft en rondde daarnaast een MBA-opleiding af aan de Europese business school INSEAD in Fontainebleau.

Management Committee
In 1993 trad zij in dienst bij ING waar zij diverse functies in binnen- en buitenland vervulde. Na een periode van 5 jaar als directeur van het pensioenbedrijf bij Nationale Nederlanden maakte ze in 2007 de overstap naar ING Investment Management Europe. Daar is ze op dit moment lid van de Management Committee en verantwoordelijk voor de verzekeringsportefeuille en fiduciair vermogensbeheer.

Daarnaast is Merel van Vroonhoven lid van de raad van toezicht van de TU Delft en bestuurslid van het Residentie Orkest in Den Haag.

Lees ook:
> Merel Engelbert van Bevervoorde ziet geen glazen plafond
> Vrouwen in opmars
> NS Directie

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook