Mirjam van Velthuizen lid raad van bestuur UMC Utrecht

Datum: 18-07-2013

Mirjam van Velthuizen lid raad van bestuur UMC Utrecht

Mirjam van Velthuizen-Lormans treedt op 15 oktober toe tot de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Zij volgt Herman Bol op.

Mirjam van Velthuizen wordt in de raad van bestuur van het UMC Utrecht de verantwoordlijkheid voor financiën, bedrijfsvoering en informatietechnologie. Zij volgt met deze portefueille Herman Bol op die met pensioen gaat.


Loopbaan Van Velthuizen
De afgelopen drie jaar was Van Velthuizen bestuurslid van de Rivas Zorggroep, waar zij verantwoordelijk was voor het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ze is tevens lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Daarvoor werkte ze tien jaar in verschillende managementfuncties in het UMC Utrecht. Van Velthuizen: 'Ik verheug me erop weer terug te zijn en wil me graag inzetten voor een gezond UMC, nu en in de toekomst.'


 

Bestuur UMC
Met de komst van Mirjam van Velthuizen is het driehoofdig bestuur van het UMC Utrecht compleet. De RvB bestaat naast Velthuizen uit: de voorzitter Jan Kimpen en vice-voorzitter en decaan Frank Miedema.


Ambitie
Kimpen verwacht ambitie en durf van Van Velthuizen: 'We denken met de komst van Van Velthuizen de uitdagingen in de gezondheidszorg aan te kunnen en de ambities van het UMC Utrecht te realiseren. We hebben met strategie 3.0 gekozen voor het bundelen van onze expertise in een selectief aantal speerpunten. Bovendien kiezen we voor samenwerking met kwalitatief goede partners. Dit vergt ambitie en durf en wij verwachten dat Van Velthuizen hier een bijdrage aan levert. We zien uit naar een goede samenwerking.'


Lees verder:


> Interview met Herman Bol

Mirjam van Velthuizen-Lormans

  • Lid Raad van Bestuur UMC Utrecht
  • Lid Raad van Toezicht Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting