Niek Hoek vertrekt volgend jaar als CEO van Delta Lloyd

Niek Hoek vertrekt volgend jaar als CEO van Delta Lloyd

08-04-2014 De bestuursvoorzitter van Delta Lloyd, Niek Hoek, heeft aangekondigd uiterlijk bij de Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) in mei 2015 met vervroegd pensioen te gaan.

Door zijn vertrek nu al af te spreken hebben Niek Hoek en de raad van commissarissen genoeg tijd voor een zorgvuldig wervings- en inwerkingproces van een nieuwe CEO. De RvC zal de komende periode de selectie van een nieuwe bestuursvoorzitter in gang zetten, hierbij zullen zowel interne als externe kandidaten worden meegenomen.

Raad van bestuur
Hoek is sinds 1997 als lid van de raad van bestuur in dienst bij Delta Lloyd, sinds 2001 als voorzitter. Na de inwerkperiode van de nieuwe voorzitter treedt Hoek terug.

Jean Frijns
President-commissaris Jean Frijns heeft grote waardering voor de prestaties van Hoek. 'Wij zijn Niek zeer erkentelijk voor zijn inzet, de kracht en relativering waarmee hij Delta Lloyd in de afgelopen jaren heeft geleid. In de 17 jaar van zijn bestuurdersschap is Delta Lloyd uitgegroeid van een lokale dochter van een Britse verzekeraar tot een toonaangevende onafhankelijke verzekeraar met een notering in de AEX.'

Vervroegd pensioen
Door de vervroegde pensionering is afgesproken dat het arbeidscontract van Hoek voor onbepaalde tijd (uit 1997) vervroegd ontbonden zal worden. Per 30 juni 2015 zal Hoek vertrekken. In dat kader zal hem een overbrugging worden toegekend die een deel compenseert van het tekort aan pensioenopbouw en het wegvallen van overeengekomen overbruggingspensioen, dit tot een maximumbedrag van een basisjaarsalaris (€ 800.000).

 

Lees verder:
> Interview met Niek Hoek

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook