Olaf Sleijpen nieuw directielid DNB

Olaf Sleijpen nieuw directielid DNB

28-01-2020 De Nederlandsche Bank heeft Olaf Sleijpen voorgedragen voor benoeming tot directielid. De benoeming gaat in per 1 februari. Op aanbevelen van de raad van commissarissen heeft Wopke Hoekstra, de minister van financiën, Olaf Sleijpen voorgedragen voor benoeming bij koninklijk besluit.

Sleijpen is momenteel divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars bij DNB, maar start op 1 februari met zijn nieuwe functie als directielid. Hij zal de portefeuille Monetaire Zaken beheren, wat verantwoordelijk is voor onder meer economisch beleid en onderzoek, financiële stabiliteit, financiële markten, betalingsverkeer en statistiek. Monetaire Zaken was voorheen in handen van Job Swank, die sinds juni 2019 wegens langdurige ziekte zijn functie als directielid niet kan uitoefenen.

DNB-president Klaas Knot geeft aan het verdrietig te vinden dat Job Swank nog ziek is. ‘Het is nog onduidelijk hoe lang zijn herstel zal duren. Met Olaf Sleijpen krijgen we er in onze directie iemand bij met veel ervaring en deskundigheid op het gebied van monetaire en economische vraagstukken. Zijn brede nationale en internationale netwerk en ervaring bij de ECB zullen bijdragen aan de effectiviteit van DNB in Nederland en in Europa’, aldus Knot.

Sleijpen is naast divisiedirecteur bij DNB hoogleraar Europees economisch beleid aan de Universiteit Maastricht. Hij bekleedde verschillende publieke en private functies binnen de financiële sector, waarvan de laatste negen jaar als divisiedirecteur bij De Nederlandsche Bank.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook