Paulus de Wilt is de nieuwe CEO bij NIBC

Paulus de Wilt is de nieuwe CEO bij NIBC

21-03-2014 Paulus de Wilt wordt per 7 april 2014 benoemd als Chief Executive Officer van NIBC. Hij volgt Jeroen Drost op.

Als de aandeelhouders het goedkeuren bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 7 april 2014, volgt Paulus de Wilt Jeroen Drost op, die dan aftreedt als voorzitter van de raad van bestuur van NIBC.

Vertrek Drost
Drost gaf vorig jaar november al aan te zullen vertrekken: 'Na zes jaar als CEO en na het grotendeels afronden van de transformatie van de bank, is het een natuurlijk moment om de leiding over te dragen.'

Loopbaan De Wilt
Sinds juni 2009 is De Wilt algemeen directeur Retail Banking bij ABN Amro. In deze functie gaf hij in 2010 leiding aan de integratie van de retaildivisies van ABN AMRO en Fortis. Van 2007 tot mei 2009 was Paulus CEO van NEWbank, een carve out van ABN Amro Corporate Banking die is verkocht aan Deutsche Bank. De Wilt werkte in totaal 25 jaar bij ABN Amro.

Wim van den Goorbergh
President-commissaris Wim van den Goorbergh, geeft in het persbericht van NIBC aan blij te zijn met de benoeming van De Wilt. 'Zijn jarenlange ervaring op het gebied van zowel retail als corporate banking past perfect bij het bedrijfsmodel en de strategie van NIBC. Wij vertrouwen erop dat zijn klantgerichte instelling, ‘can do’-mentaliteit en zijn ruime bestuurservaring hem zullen helpen om met succes verder te bouwen aan de bank vanuit het sterke fundament dat in de afgelopen jaren is gelegd.'

Lees verder
> Interview met Jeroen Drost: Een bank leeft van vertrouwen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook