Peter van Bommel nieuwe commissaris Nedap

Peter van Bommel nieuwe commissaris Nedap

12-05-2021 Nedap heeft op 11 mei bekendgemaakt voornemens te zijn Peter van Bommel te benoemen als nieuw lid van de raad van commissarissen, tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 24 juni 2021.

De voordracht van Peter van Bommel wordt gedaan met het oog op het aftreden van president-commissaris Gerrit Kolff, conform het rooster van aftreden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in 2022. Nedap geeft aan dat het de bedoeling is dat Peter van Bommel dan het voorzitterschap overneemt. 

Peter van Bommel was sinds 2010 cfo bij ASM International maar legt na elf jaar zijn functie neer tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 17 mei 2021. Nedap geeft aan dat de raad van commissarissen verheugd is dat zij de Van Bommel bereid hebben gevonden om de rol van commissaris op zich te nemen. Peter van Bommel heeft brede ervaring, zowel als bestuurder als als commissaris en is actief geweest in meerdere technologievelden. Daarnaast geeft de raad van commissarissen aan van mening te zijn dat hij veel kennis en expertise met zich meebrengt op het gebied van het ontwikkelen en wereldwijd vermarkten van hoogtechnologische oplossingen. 

Naast zijn aankomende commissariaat bij Nedap, is hij momenteel lid van de board of directors van SES S.A., een beursgenoteerde telecommunicatie onderneming in Luxemburg. Daarnaast is hij momenteel bestuurder bij de Stichting Bernhoven en voorzitter van het curatorium van de opleiding EMFC aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij commissaris bij KPN en Neways.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook