Peter Wakkie voorgedragen als president-commissaris bij TomTom

Peter Wakkie voorgedragen als president-commissaris bij TomTom

12-02-2014 Peter Wakkie zal Karel Vuursteen opvolgen als voorzitter van de raad van commissarissen als de aandeelhouders daarmee instemmen op de AVA.

Karel Vuursteen wil aftreden als voorzitter van de raad van commissarissen aan het einde van zijn tweede ambtstermijn in de RvC van TomTom. Als de aandeelhouders op 1 mei 2014 instemmen op de AVA, schuift Peter Wakkie op van commissaris naar president-commissaris.

Harold Goddijn
De CEO van TomTom, Harrold Goddijn, is Vuursteen dankbaar voor zijn leiderschap als voorzitter van de RvC. 

 

Behalve Vuursteen, zal ook Rob van den Bergh aftreden als commissaris. Van den Bergh heeft besloten om na 7 jaar af te treden na de AVA.

Nieuwe benoemingen
De raad van commissarissen heeft verder voor benoeming als commissaris voorgedragen: Jacqueline Tammenoms Bakker en Anita Elberse.

Tesco PLC
Momenteel is Tammenoms Bakker niet-uitvoerend bestuurder van Tesco PLC (UK), Vivendi (FR) en CNH Industrial (IT). Ze is tevens voorzitter van de Van Leer Group Foundation.

Harvard Business School
Elberse is professor of Business Administration aan de Harvard Business School. Ze heeft tientallen case studies uitgevoerd op entertainment-bedrijven en persoonlijkheden, en heeft verstand van digitale mediastrategieën.

Lees verder
> Gesprek met Peter Wakkie over toezicht en integriteit

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook