Pieter Elbers in Board of Governors IATA

Pieter Elbers in Board of Governors IATA

07-06-2016 Elbers, CEO van KLM, is toegetreden tot de Board of Governors van de International Air Transport Association (IATA).

Benoeming
Pieter Elbers is tijdens de jaarlijkse vergadering van IATA op 1-3 juni 2016 benoemd tot lid van de Board of Governors voor een periode van drie jaar. IATA is opgericht in 1945 als brancheorganisatie met als doel om te functioneren als een samenwerkingsorgaan tussen alle aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Momenteel zijn bij IATA 264 luchtvaartmaatschappijen aangesloten uit 118 landen.

IATA
IATA zet zich in voor een veilige, winstgevende, duurzame en innovatieve luchtvaartindustrie. Volgens KLM behoudt de organisatie met de benoeming van Elbers een belangrijke stem in deze leidende organisatie in de internationale luchtvaart. 'Ook wordt hiermee de lange traditie van nauwe betrokkenheid van KLM bij IATA voortgezet', aldus KLM.

Alexandre de Juniac
Op de jaarlijkse vergadering is tevens positief beslist over de benoeming van Alexandre de Juniac, voormalig CEO van Air France-KLM, tot CEO van IATA. De Board of Directors van Air France-KLM liet weten verheugd te zijn met de benoeming van De Juniac bij IATA. 'De Board van Air France-KLM is verheugd dat zij Alexandre de Juniac hebben voorgedragen om hun internationale organisatie te leiden', aldus Air France-KLM na de bekendmaking van de voordracht.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek van De Juniac bij Air France-KLM
> Nieuwsbericht over de opvolger van De Juniac bij Air France-KLM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook