Pieter Elbers in Board of Governors IATA

Pieter Elbers in Board of Governors IATA

07-06-2016 Elbers, CEO van KLM, is toegetreden tot de Board of Governors van de International Air Transport Association (IATA).

Benoeming
Pieter Elbers is tijdens de jaarlijkse vergadering van IATA op 1-3 juni 2016 benoemd tot lid van de Board of Governors voor een periode van drie jaar. IATA is opgericht in 1945 als brancheorganisatie met als doel om te functioneren als een samenwerkingsorgaan tussen alle aangesloten luchtvaartmaatschappijen. Momenteel zijn bij IATA 264 luchtvaartmaatschappijen aangesloten uit 118 landen.

IATA
IATA zet zich in voor een veilige, winstgevende, duurzame en innovatieve luchtvaartindustrie. Volgens KLM behoudt de organisatie met de benoeming van Elbers een belangrijke stem in deze leidende organisatie in de internationale luchtvaart. 'Ook wordt hiermee de lange traditie van nauwe betrokkenheid van KLM bij IATA voortgezet', aldus KLM.

Alexandre de Juniac
Op de jaarlijkse vergadering is tevens positief beslist over de benoeming van Alexandre de Juniac, voormalig CEO van Air France-KLM, tot CEO van IATA. De Board of Directors van Air France-KLM liet weten verheugd te zijn met de benoeming van De Juniac bij IATA. 'De Board van Air France-KLM is verheugd dat zij Alexandre de Juniac hebben voorgedragen om hun internationale organisatie te leiden', aldus Air France-KLM na de bekendmaking van de voordracht.

Lees ook
> Nieuwsbericht over het vertrek van De Juniac bij Air France-KLM
> Nieuwsbericht over de opvolger van De Juniac bij Air France-KLM

Meer over Pieter Elbers

Pieter Elbers deputy-ceo Air France-KLM

Pieter Elbers deputy-ceo Air France-KLM

20-02-2019 Pieter Elbers is benoemd tot deputy-ceo van Air France-KLM en neemt zitting in het group ceo committee. Ook is Air France-KLM voornemens hem te herbenoemen als ceo van KLM.

Pieter Elbers treedt toe tot directie Air France-KLM

Pieter Elbers treedt toe tot directie Air France-KLM

16-05-2018 Pieter Elbers is toegetreden tot de directie van Air France-KLM.

Interview met Pieter Elbers

Pieter Elbers en Jean-François van Boxmeer zetten hun infrastructuur breder in voor duurzame groei

Pieter Elbers en Jean-François van Boxmeer zetten hun infrastructuur breder in voor duurzame groei

12-04-2018 Samenwerking is een voorwaarde voor duurzame groei. KLM-president-directeur Pieter Elbers en Heineken-ceo Jean-François van Boxmeer over de kansen en dilemma’s die mondiale partnerships met zich meebrengen: de oplossing van het ene probleem creëert soms een ander probleem. ‘Samenwerking is onmisbaar.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook