Bestuur D.E. Master Blenders compleet

Datum: 03-09-2012

Bestuur D.E. Master Blenders compleet

D.E. Master Blenders heeft twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur voorgedragen voor benoeming. Voormalig Ahold-bestuurder Rob Zwartendijk en huidig CFO van Essilor Geraldine Picaud zullen waarschijnlijk in november 2012 worden benoemd.

Met de benoeming van Zwartendijk en Picaud is de Raad van Bestuur van D.E. Master Blenders 1753 compleet. Het bestuur bestaat dan uit vijf leden: Jan Bennink (voorzitter), Michiel Herkemij (CEO) en Michel Cup (CFO).


Níet de oudste
Rob Zwartendijk, geboren in 1939, is na zijn benoeming níet het oudste bestuurslid van alle beursgenoteerde ondernemingen. Ralph Sonnenberg, CEO van Hunter Douglas, is vijf jaar ouder.


Zwartendijk was jarenlang werkzaam bij Ahold. Van 1981 tot zijn pensionering in 1999 was hij lid van de Raad van Bestuur van Ahold. In 1989 werd hij CEO van Ahold USA. Daarna was hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Numico, Blokker Holding en Nutreco en lid van de RvC van Randstad.


Toen Rob Zwartendijk commissaris was bij Numico, was Jan Bennink daar CEO. 'Samen' redden zij het bedrijf van de ondergang en verkochten het aan Danone. Vervolgens ontstond er de nodige ophef toen Zwartendijk en zijn commissarissen instemden met Benninks bonus van 12 miljoen euro.

Geraldine Picaud
Geraldine Picaud is sinds 2011 CFO van het Franse Essilor, een van de grootste leveranciers van oogoptische producten. Daarvoor was zij onder andere CFO van grondstoffenleverancier ED&F Man en koffieleverancier Volcafe.