Robert Jan van de Kraats vertrekt bij VEON

Robert Jan van de Kraats vertrekt bij VEON

08-03-2022 Op 8 maart maakt VEON bekend dat Robert Jan van de Kraats met ingang van 7 maart 2022 zijn functie als non-executive director heeft neergelegd.

Robert Jan van de Kraats vervulde de rol van non-executive director bij VEON, dat een hoofdkantoor in Amsterdam, en een beursnotering in Amsterdam en New York heeft. Het bedrijf heeft ongeveer 200 miljoen klanten en is ontstaan uit het fusie tussen het Russische Vimpelcom en het Oekraïense Kyivstart. In 2017 veranderde het bedrijf de naam naar VEON.

Als reden voor het vertrek van Robert Jan van de Kraats wordt in het persbericht van VEON aangegeven dat het om persoonlijke redenen gaat. Een week geleden liet Mikhail Fridman, tevens bestuurder van VEON, al weten op te stappen.

Chairman Gennady Gazin zegt over het vertrek van Van de Kraats het volgende: 'We danken Robert Jan voor zijn vele waardevolle bijdragen aan ons bedrijf, waar hij voorzitter was van de audit- en riskcommissie. We wensen hem veel succes bij zijn toekomstige inspanningen.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook