Robert Swaak nieuwe ceo ABN Amro

Robert Swaak nieuwe ceo ABN Amro

09-01-2020 ABN Amro heeft bekendgemaakt dat Robert Swaak op 22 april 2020 zal worden benoemd als chief executive officer.

Robert Swaak is momenteel als global relationship partner werkzaam bij PwC. Hij is hier al werkzaam sinds 1988 en was eerder onder meer voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland.  

Swaak 'heeft in de afgelopen 30 jaar een brede en relevante expertise opgebouwd in de financiële sector en is een ervaren bestuurder voor wie het reilen en zeilen van grotere beursgenoteerde en gereguleerde ondernemingen geen geheimen kent', aldus president-commissaris Tom de Swaan

Swaak zal Kees van Dijkhuizen opvolgen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 22 april 2020. Van Dijkhuizen was zeven jaar lang actief bij ABN Amro, eerst als cfo en vanaf 2017 als ceo. Hij maakte in juni 2019 bekend niet op te willen gaan voor een nieuwe termijn.

De benoeming van Robert Swaak is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders. 

Interview met Robert Swaak

Robert Swaak over de soms pijnlijke transformatie van ABN AMRO

Robert Swaak over de soms pijnlijke transformatie van ABN AMRO

17-02-2021 Robert Swaak maakte dit voorjaar vanuit zijn werkkamer thuis zijn virtuele debuut op de aandeelhoudersvergadering als nieuwe topman van ABN AMRO. Ook de transformatie van de bank moet door de coronacrisis op afstand geleid worden, inclusief het grotendeels ontmantelen van de internationale zakentak. Een pijnlijke beslissing? ‘Het betreft de banen van 800 collega’s. Dat vond ik het moeilijkst.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook