Roel Wijmenga vertrekt als CFO van ASR

Roel Wijmenga vertrekt als CFO van ASR

17-02-2014 CFO Roel Wijmenga verlaat ASR na 5 jaar. Chris Figee volgt hem op en treedt op 1 mei 2014 als CFO toe tot de raad van bestuur.

Tot 1 mei vervult Roel Wijmenga zijn huidige rol bij ASR. Hij presenteert nog wel op 26 februari samen met CEO Jos Baeten de jaarcijfers van de verzekeraar. Chris Figee treedt per 1 mei 2014 toe tot de raad van bestuur als CFO.

Geen commitment
De raad van commissarissen komt met de volgende verklaring voor het vertrek van Wijmenga: 'Met de op handen zijnde privatisering komt ASR in een volgende fase. Daarom heeft de raad van commissarissen een nieuw meerjarig commitment aan de RvB-leden gevraagd. Wijmenga heeft daarop aangegeven dat hij zich niet nogmaals voor een meerjarige periode wil vastleggen. Dat heeft de RvC doen besluiten zijn dienstverband te beëindigen en een nieuwe CFO aan te stellen.'

Verzelfstandiging
Wijmenga is begin 2009 bij ASR begonnen, op het moment dat het bedrijf net verzelfstandigd was. Vanaf dat moment heeft hij ASR financieel geleid en gereedgemaakt voor de beoogde terugkeer naar de private markt. 'Dat heeft hij uitermate succesvol gedaan', zo laat ASR in het persbericht weten.

Achmea
Figee is op dit moment directeur Group Finance bij Achmea en lid van de raad van commissarissen van Staal Bankiers. Daarvoor heeft hij onder andere gewerkt bij Aegon en McKinsey.

DNB stemt in
De Ondernemingsraad van ASR heeft positief geadviseerd ten aanzien van de benoeming van Figee. Toetsing door AFM en DNB heeft plaatsgevonden. De afwikkeling met Wijmenga vindt plaats conform de contractuele afspraken op basis van de kantonrechtersformule.

Lees verder:
> Interview met Rvb-lid Michel Verwoest over de transformatie bij ASR
> RvB-lid Karin Bergstein in discussie over: De balans tussen klantbelang en rendement

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook