Roger van Boxtel nieuwe commissaris KPMG

Roger van Boxtel nieuwe commissaris KPMG

23-04-2021 KPMG benoemt per 1 juni 2021 Roger van Boxtel tot nieuw lid van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Vanaf december aanstaande wordt hij voorzitter. Dat maakte de organisatie op 23 april 2021 bekend.

Van 2015 tot het najaar van 2020 was Roger van Boxtel president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Van Boxtel startte zijn carrière bij VNG. Als organisatieadviseur ging hij vervolgens de politiek in. Zo was hij Minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid en was hij fractievoorzitter van D66 en lid van de Eerste Kamer. Tevens was Van Boxtel directievoorzitter en voorzitter van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Menzis. Momenteel is hij voorzitter van de raad van toezicht van museum De Fundatie en van het bestuur van strijkorkest Amsterdam Sinfonietta.

Op 1 juni start Roger van Boxtel als commissaris, en zal in december de rol van Bernard Wientjes als voorzitter overnemen. ‘KPMG is een organisatie met een prachtige geschiedenis ontstaan in eigen land en inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle accountancy- en adviesbedrijven ter wereld. Vooruitgang alleen als het loont voor mens en samenleving spreekt mij aan in de aanpak van KPMG’, aldus de oud president-directeur van NS.

Bernard Wientjes, huidige voorzitter van de raad van commissarissen, is ervan overtuigd dat Roger van Boxtel een belangrijke bijdrage gaat leveren aan zowel de ambities op het vlak van cultuurverandering in de controle-sector als de innovatie van de dienstverlening van KPMG. Wientjes: ‘Dankzij zijn zakelijke maatschappelijke bevlogen visie is hij een zeer waardevolle aanvulling in onze raad.’ Ook Stephanie Hottenhuis, ceo van KPMG Nederland, is verheugd met de benoeming en kijkt uit naar de samenwerking. ‘Zijn uitgebreide ervaring als bestuurder, politicus en betrokken persoon middenin de samenleving is een verrijking voor onze raad van commissarissen’, zegt Hottenhuis.

De raad van commissarissen van KPMG bestaat per 1 juni 2021 naast Bernard Wientjes en Roger van Boxtel uit Gosse Boon, Jolande Sap, Harry Dorenmalen, René Steenvoorden en Claartje Bulten. Op 1 december 2021 draagt Bernard Wientjes zijn rol als voorzitter over aan Roger van Boxtel. Toezichthouder AFM heeft de benoeming inmiddels goedgekeurd.

Interview met Roger van Boxtel

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

Roger van Boxtel over duurzame ontwikkelingen op het spoor

12-04-2018 NS-president-directeur Roger van Boxtel is zó trots dat de treinen eerder dan gepland op windenergie rijden, dat hij zich aan een windmolen liet binden en ronddraaien. Dat NS niet in de top-10 van de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) staat, verbaast Van Boxtel: ‘Wonderlijk.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook