Ruud Sondag opnieuw commissaris Havenbedrijf Rotterdam

Ruud Sondag opnieuw commissaris Havenbedrijf Rotterdam

28-04-2020 Havenbedrijf Rotterdam heeft bekendgemaakt dat Ruud Sondag terugkeert in de raad van commissarissen. Hij vult de vacature op die is vrijgekomen bij het vertrek van Ingrid Thijssen.

Ruud Sondag was van april 2017 tot mei 2018 commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam. Hij legde destijds zijn functie neer in verband met zijn benoeming tot ceo van Eneco. Nu het energiebedrijf verkocht is en Sondag zijn functie als ceo heeft neergelegd, keert hij terug als commissaris. Hij wordt per 1 mei 2020 benoemd voor een termijn van 3 jaar.

Sondag vult een vacature op die is ontstaan door het vertrek van Ingrid Thijssen. Zij was sinds 1 september 2017 commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam maar is onlangs benoemd tot voorzitter van VNO-NCW, hetgeen niet te combineren is met een commissariaat bij het Havenbedrijf.

Met het vertrek van Thijssen en de komst van Sondag telt de raad van commissarissen vier leden. De werving voor een vijfde lid wordt gestart. 

Interview met Ruud Sondag

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

Drie commissarissen over toezicht houden op staatsdeelnemingen

28-09-2022 Drie commissarissen van staatsdeelnemingen vertellen over hun rol bij bedrijven die gedreven worden door een brede maatschappelijke ambitie. Hoe nauw zijn de contacten met de aandeelhouder en is de commissarisrol significant anders dan bij private bedrijven? ‘De publieke aandeelhouder ventileert op veel vlakken zijn mening: van financiële en strategische vraagstukken tot benoemingen en salarissen.’ 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook