Ruud Sondag voorgedragen nieuwe voorzitter raad van bestuur Eneco Groep

Ruud Sondag voorgedragen nieuwe voorzitter raad van bestuur Eneco Groep

09-05-2018 De raad van commissarissen van Eneco Groep is voornemens Ruud Sondag te benoemen als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur.

Op 25 mei wordt een bijzondere aandeelhoudersvergadering gehouden om de aandeelhouders te informeren over de voorgenomen benoeming. De voorgenomen benoeming zal na de bijzondere aandeelhoudersvergadering op 25 mei omgezet worden in een formele benoeming en dan per direct ingaan. 

Ruud Sondag was van 2001 tot 2012 ceo van Van Gansewinkel Groep. Momenteel is hij commissaris bij onder andere Havenbedrijf Rotterdam, ProRail en Vebego. 

Edo van Assem, voorzitter van de raad van commissarissen van Eneco, zegt over de voorgenomen benoeming van Sondag het volgende: 'We zijn blij dat we een zeer geschikte nieuwe ceo hebben gevonden. Ruud Sondag heeft een bewezen ceo-trackrecord in het duurzaam ondernemen en daarnaast veel ervaring met verkoop- en privatiseringstrajecten. Het voortzetten van de duurzame strategie van Eneco is een belangrijke opdracht voor Sondag.'

Ruud Sondag volgt Jeroen de Haas op, wiens vertrek half april bekend werd gemaakt.

> Lees ook: Jeroen de Haas vertrekt bij Eneco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook