Tex Gunning beoogd commissaris TNT Express

Tex Gunning beoogd commissaris TNT Express

11-04-2011 TNT draagt Tex Gunning, topman van AkzoNobel, voor als nieuw lid van de Raad van commissarissen TNT Epress, zo meldt het post en expressbedrijf op 11 april 2011.

Tex Gunning is sinds april 2009 lid van de Raad van Bestuur bij chemiebedrijf AkzoNobel. Ook heeft hij twee jaar lang gewerkt als CEO van uitzendorganisatie Vedior.

Tex Gunning
Een groot deel van zijn carrière heeft Tex Gunning echter doorlopen bij Unilever, laatstelijk als Business Group President van de divisie Asia Foods.

AkzoNobel bestuurder
Naast zijn hoofdfunctie bij AkzoNobel is Gunning actief als docent, schrijven en spreker over de noodzaak van vernieuwend collectief leiderschap in Nederland.

Splitsing TNT
Wanneer TNT goedkeuring krijgt van de aandeelhouders wordt het bedrijf na 25 mei opgesplitst in PostNL en TNT Express.

TNT Express
Per die datum buigen de aandeelhouders zich over de voordracht van Tex Gunnung als commissaris van het TNT expressbedrijf.

Antony Burgmans & Margot Scheltema
Ook Anthony Burgmans (ex-CEO Unilever) en Margot Scheltema (voormalig topvrouw Shell) zijn door TNT naar voren geschoven als nieuwe commissarissen van TNT Express.

Leden Raad van Commissarissen TNT Express
TNT commissarissen Shemaya Levy, Roger King, en Mary Harris schuiven door naar de Raad van Commissarissen van TNT Express.

Lees ook:
> TNT Express wil supercommissaris Antony Burgmans strikken
> Peter Bakker CEO TNT vertrekt na splitsing

Interview met Tex Gunning

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

Tex Gunning (LeasePlan): 'Ons vertrouwde businessmodel gaat absoluut evolueren'

03-10-2019 Door de digitale transformatie gaat de bedrijfsvoering van LeasePlan op de schop. Het lastige, volgens topman Tex Gunning, is dat niemand weet wat er precies gaat gebeuren – maar wel dát er wat op til is. ‘Dan kun je maar beter zelf disintermediatie opzoeken, proactief platforms creëren en aanbieden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook